50e Ronde van Twente 2e dag

Zondag 25 juni 2006 – 40km! Logo_twente_3

Vandaag zijn we om bijna half acht wederom naar Lonneker vertrokken. Dit keer liepen: Jan, Rita, Ina, Rolf, Simone, Maudy en Renxc3xa9.

Vandaag ging de route richting de Lutte en Oldenzaal, waar we over diverse xe2x80x9cbergen" zouden lopen. Dit was meer een bosrijk parcours. Wij deden o.a. de Tankenberg en de Paasberg aan.

Om acht uur precies vertrokken we, vanaf het startcafxc3xa9,  richting De Lutte. Het was een kompleet verschil met gisteren. Het landschap was echt veel mooier. Glooiender en met mooie panaorama’s.P6250019 

We liepen deels over verharde wegen maar ook over zandpaden en door het bos. Ook natuurlijk net als gisteren over de essen.P6250025 

Omstreeks 10.00 uur kwamen we aan in De Lutte bij Cafxc3xa9 Restaurant "Grote Zwaantje".P6250031_2P6250033_1                                                 Hier natuurlijk wat koffie gedronken en wat gegeten. Na de "verlaten rust" wederom onze tocht voltooid. Vanaf dit punt ging het pas echt bergje op en af. We zijn vanaf de Lutte naar Oldenzaal gelopen.

Onderweg deden we de Haviksberg, de Paasberg en de Tankenberg aan. Een heel geklim en heel wat dalen. P6250036 Het was inmiddels warm geworden, broeierig warm, zodat er veel water en andere dranken werden gedronken onderweg.P6250044_1P6250034

Het was overal sprookjesachtig mooi. De natuur was echt heel erg schitterend. Daar genoten we allemaal enorm van.

De laatste berg die we moesten overwinnen was de "Wickummerberg". Tjeetje dat was een pittige, hoewel medewandelaars maar niet wisten dat ze over deze berg hadden gelopen. Raar of niet raar? Aan u om maar uit te zoeken waar deze berg ligt…………..

Aan de voet van de Tankenberg gaat het via een omweggetje naar Oldenzaal. Hier hebben we een koffiepauze.P6250059 

Dan gaat het met xc3xa9xc3xa9n stop (drinken en eten)P6250064 naar Lonneker. Om kwart over 4 komen we daar aan. We hebben, minus pauzes, 7 uur over 40 km. gedaan.

Best snel gezien de broeierige warmte.

We hebben onderweg gezongen en grappen en grollen gemaakt. Kortom ons goed vermaakt. Lonneke is een veelgehoorde naam vandaag. Hier kwam Ina mee aanzetten. Als ze ooit nog eens een kleine zou krijgen was dat een leuke naam. Wie weet komt er nog eens van…………of niet Ina? Dromen en blijven dromen. Je zou bijna denken dat er ijle lucht waarneembaar was. Lonneke……..tja, een mooie naam. Daar blijft het dan ook bij!!

Na heerlijk een terrasje gepikt te hebben, zijn we daarna richting Rijssen gereden.

Het waren 2 gezellige wandeldagen! Hulde aan Renxc3xa9! Voor het eerst een 40 km. tocht gelopen. Knap, erg knap gedaan!!Pict0005

De 4daagse van Nijmegen kan beginnen. Wij zijn er klaar voor………..!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s