Falconwalk 2007

Falconwalkkop_5

Zaterdag, 2 juni 2007

Vanmorgen zijn we om 07.00 uur vertrokken naar Schaarsbergen. LegervoertuiggeertjeGeertje blijkt een goede chauffeur te zijn en binnen no-time waren we op de Oranje Kazerne van de Luchtmobiele Brigade. Geertje parkeerde met veel plezier haar rode bolide tussen wat andere stoer uitziende karretjes!

We hebben ons bij de Fly Inn ingeschreven voor de 30 km. tocht en om 08.15 uur zijn we vertrokken!

OpwegWe liepen het kazerneterrein af en verder over de Clement van Maasdijklaan langs het stafgebouw van de Luchtmobiele Brigade. Via de Koningsweg gaan we de Koningsheide op. We wandelen hier verder tot de eerste rust, aan de Apeldoornseweg, na 4,4 km. We besluiten hier geen rust te nemen en door te lopen tot aan de rust op 10,2 km.

Huisina We wandelen nu verder door de bossen van de “Veluwezoom”. Het weer is prachtig en we hebben enorm veel plezier. We gaan richting “De Bedriegertjes” in Roosendaal. Vliegend_herttrtOnderweg blijkt een complete torrenbevolking ons pad te kruisen. Allemaal op weg naar weten wij veel. Als lid van het TRT (Torren Rescue Team) ontpopt Marieke zich tot een ware torrenredster. Vakkundig worden de kleine zwarte diertjes naar de overkant van het pad geleid. Ze weet er zo honderden te redden van een wisse dood. Wandelaars hadden er inmiddels enkele honderden vertrapt! Ze wist ook op een indringende wijze de mede wandelaars te alarmeren aangaande de op weg zijnde torren! “Torren!!!” Rosendael_1hoorde je dan over de Veluwezoom galmen. Voor enkele slangen was het helaas al niet beter. Vele vertrapte exemplaren kwamen we op weg naar Roosendaal tegen.

GeertjeWe nemen nu wel onze pauze op 10,2 km om 10.15 uur. We gunnen ons eerst nog een blik op kasteel “Rosendael” en de Bedriegertjes. “Tja, nog een kasteel mij, zei Rolf . “Behoorde nog toe aan mijn voorvaderen”. Dromen is en blijft toch leuk!

We behandelen een opgelopen blaar Mariekevan Marieke. Vakkundig wordt de kleine teen voorzien van een blarenpleister en daarna extra vastgezet met tape. Het is er een gezellig vertoeven zo tussen onze medewandelaars. We drinken koffie en thee en na zo’n twintig minuten gaan we weer op pad.

Posbank_2Via Landgoed Rosendael lopen we hierna wederom over het Nationaal Park Veluwezoom. Het is er adembenemend mooi. De lol die we samen hebben onderweg is ongekend. Het blijft een leuk gekeuvel tussen ons. Voor Rolf blijft het wennen als enige haan tussen 3 kippen. Maar ja……..Rolf blijft ze best wel de baas. Alhoewel?

StandbeeldP6020025Ons_4tjes_3Op de Posbank gaat het pas echt heuvel op en heuvel af. De zon brand boven onze hoofden, maar we gaan – bijgestaan door een koel briesje wind – vrolijk verder. Het is 12.15 uur als we de top van de Posbank bereiken. Een aardige wandelaar maakt hier een foto van ons 4-tjes en we komen een prachtig standbeeld tegen.

Geertjeposbank_1

Mariekeposbank_1

 

 

Rolf_inaposbank_1 Bij Paviljoen “De Posbank” gaan we uitgebreid een pauze nemen. Het weer is echt schitterend te noemen. De schoenen gaan uit en er wederom koffie en thee. JolandateunieEen korte uitleg over wandelsokken brengt ons aan de praat met met Jolanda en Teunie. Jolanda is evenals Rolf lid van het forum Walkers4Walkers. We babbelen over vanalles en nog wat en na een half uur vertekken we vanaf dit 18,3 km. punt van onze route.

Posbankbolvormig_3

De prachtige panoramafoto van de Posbank is gemaakt door Marieke!

OppadWe blijven wandelen op de Veluwezoom en lopen afwisselend over de heide en dan weer door de bossen. DepadenopEr lopen hier paarden vrij rond maar ook Schotse Hooglanders en die lopen je op korte afstand voorbij!! Heuveltje op en heuveltje af, bos in en uit, heide over en heide af, de tocht is en blijft schitterend.

Blaren_1Marieke krijgt helaas weer last van haar teen. We besluiten om even te stoppen en deze teen te behandelen. De blaar moet eraan geloven en wordt doorgeprikt en afgeplakt. Veluwezoom Na dit kleine oponthoud gaan we verder met onze dappere marieke! Je kunt zien dat er scoutingbloed in haar zit of is het de aard van een Stegeman om niet te klagen?

We krijgen op de Apeldoornseweg nog onze laatste stop. Anitenijkamp Dit is op 27,5 km. Hier eten we een ijsje en wederom worden we toegezwaaid door een wandelaar die ons bij de start ook al hartelijk toezwaaide. We vragen haar waar we elkaar toch ook alweer van kennen. Anite Nijkamp komt net als wij uit Rijssen. Haar man Paul en ik hebben elkaar bij de plaatstelijke kapper eens gesproken over de 4Daagse, die zij ook gingen lopen. We hebben, elkaar na dit gesprek, toen elke dag nog gezien tijdens de 4Daagse. Dat was best wel grappig.

Natuur Over vele zandwegen hebben we vandaag gelopen, bijna geen asfalt. De benen hebben het allemaal gehouden en dat geeft ons goede moed voor de aankomende 4Daagse van Nijmegen.

We wandelen om 15.45 het kazerneterrein weer op. BolideHet rode bolide-tje van Geertje staat nog netjes geparkeerd tussen de stoere legervoertuigen. We melden ons af en Marieke krijgt haar meer dan verdiende medaille. Voor Rolf en Ina is er een pin voor de voltooiing van hun 2e Falconwalk. Falconwalk2_1Wandelprestatiekruis1500_1 Rolf krijgt hier ook zijn 1500 km pin voor het volbrengen van in het totaal 1500 gelopen kilometers tijdens officixc3xable wandeltochten. We spreken op de kazerne Anite nog kort, maken nog even kennis met haar beide dochters. Ook Jolanda zien we hier terug. We begroeten elkaar nog hartelijk en zo gaan onze wegen weer uit elkaar.

Mariekeina We gaan nog even lekker in de Mess zitten en babbelen nog wat na. We hebben alle 4 een hele mooie dag mogen beleven.

We gaan naar de auto waar bij het wegrijden Geertje haar auto miraculeus tussen 2 legervoertuigen door wringt. We rijden terug naar Rijssen waar we om kwart voor vijf aankomen. Geertje moet dan nog naar Nijverdal. ’s Avonds is ze alweer op weg, op weg naar haar opa in Genemuiden die jarig is. Nog van harte gefeliciteerd namens “Niezoznel.nl”!

Volgende week wacht ons de avondvierdaagse te Rijssen. Hier gaan we 15 km. per dag wandelen!

Nagekomen bericht: Zondag is Rolf ineens doodziek. Hij heeft de hele dag in bed gelegen met vervelende spierkrampen en een stekende hoofdpijn. De huisarts weet te melden dat het hier om een zonnesteek ging. Rolf zijn eerste en hopelijk zijn laatste. Dinsdag was hij gelukkig weer opgeknapt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s