Int. Twentse Kennedymars haaksbergen

Km_nws_3Vrijdag 14 en zaterdag 15 september 2007

Afzien en vreugde ligt soms dicht bij elkaar. Dat hebben we wel gemerkt tijdens onze grootste uitdaging tot nu toe! De Kennedymars lopen in Haaksbergen. 80 km. binnen 20 uur!

De week ervoor begint het allemaal al met toch wel wat zenuwen voor dit wandelevenement. Het is ook niet niks als je bedenkt dat de langste afstand die we tot nu toe gelopen hebben 55 km. bedraagt.

Het is vrijdag en op de xc3xa9xc3xa9n of andere wijze is er toch een stuk rust in ons. Het gaat vandaag beginnen. Om half acht  ’s avonds komt Geertje ons ophalen. Na onze spullen ingepakt te hebben rijden we naar Haaksbergen. We parkeren er de auto en komen rond kwart voor negen aan in sporthal de Bouwmeester. Hier melden we ons aan en krijgen de starkaart uitgereikt.

P9140004_1 We gaan op de tribune zitten waar jan Eshuis en Jan Roosink ook zitten te wachten totdat we van start zullen gaan. Thee en koffie nemen we nog even en rusten nog wat uit. Buiten horen we Hilbrand Nawijn een jumplied zingen. Man die kerel kan echt niet zingen hoor maar grappig is het wel. Voor ons het teken om naar buiten te gaan naar de start. Om 22.00 uur is het zover………….we gaan van start.

P9140009Na een rondje Haaksbergen duiken we het donker in. De eerste stop zal zijn bij de verzorgingspost bij de watermolen, waar we op zaterdagmorgen om 00.05 aankomen. We drinken hier thee. We hebben dan 11 km. gelopen en dat ging dus best wel vlot. Na een pauze van 10 minuten lopen we langs het verlichte waterrad verder weer de duisternis in. De lamp op Rolfxc2xb4s hoofd bewijst goede diensten. We zien tenminste waar we lopen. P9140013Om tien voor half twee probeert Jolise ons te bereiken op mijn mobiel. Deze stond uit. Maar op dat moment zeg ik net tegen Ina en Geertje dat ik eens zal kijken of er iemand gebeld heeft. Dat was dus Jolise Kreuger die met ons elke dag de laatste 20 km. van de 4Daagse van Nijmegen heeft meegelopen.. We missen haar belletje dus maar net. Jammer! Wel lief van haar om zo vroeg in de ochtend aan ons te denken!! Wel krijgen we een sms-je en dat doet ons goed.

P9150019Het is goed weer en we lopen onder een kraakheldere sterrenhemel. Het is nog steeds druk met wandelaars om ons heen en iedereen is toch wel in een opperbeste stemming. Rietmolen komt in zicht. Ondertussen is het 02.10. uur op 21 km van de tocht. We drinken koffie en nemen een pauze van wederom 10 minuten.

We eten onderweg genoeg, en eten alles op wat we op de posten krijgen voorgeschoteld. Of dat nu brood is of soep je hebt het wel nodig!

In de duisternis gaan de wandelaars verder naar Hengevelde wat op 30 km van het parcours ligt. Hier krijgen we lekkere soep en nemen een wat langere rust, nl. 25 minuten.

Hier zien we Rita, Jan Willems en Renxc3xa9 die samen de Kennedymars lopen met Gerrit Kosterbok. Zijn vrouw loopt de nachtmarathon met hem mee. Jan vertelt ons dat Gerrit om kwart over xc3xa9xc3xa9n door zijn enkel is gegaan en dat het voor hem helaas einde oefening was. Ze lopen nu met zxc2xb4n drietjes verder. We wensen ze succes en gaan onze soep eten. Jammer is zoiets. De eerste kilometers van het vervolg van onze tocht loop je dan toch wel met een beetje rotgevoel verder.

P9150021Fijn is het trouwens wel dat de rugzakken die we in Haaksbergen hebben achtergelaten, door de organisatie worden meegenomen en op verscheidene posten voor ons wordt neergezet. Ook in Hengevelde, zodat we wat blikjes energy drink en snoep in onze heuptassen kunnen stoppen.

Op 43 km. ligt de Appelpost Bartlxc3xa9hiem, welke we om 04.45 uur bereiken.. Hier besluit ik om mijn knieband om te doen en mijn voet in te smeren met speciale zalf. Al een uur of 4 loop ik met een zere voet en dat is niet echt prettig. Ook Ina en Geertje gaan uit voorzorg de voeten insmeren met zalf. Ina loopt al vanaf het begin met een zere voet en haar knieholtes gaan nu ook zeer doen. Na wat drinken en een appel meegenomen te hebben vertrekken we 5 minuten later richting St. Isodorushoeve. De nacht vordert en de tijd dus ook.

Er lopen twee jonge meiden voor ons in een heerlijk ritme. We besluiten er achter te blijven lopen. Zo lopen we heel relaí naar St. Isodorushoeve. We zitten nu op 37 km en komen er om 05.45 aan. Een uur eerder dan in 2004 toen we de nachtmarathon van Haaksbergen liepen. Het is nu nog donker en toen was het al licht. 20 minuten later hobbelen we vrolijk richting Haaksbergen en bereiken als het licht wordt de splitsing waar de Nachtmarathon en Kennedymars uit elkaar gaan.

  P9150027P9150031P9150037Hier ontmoeten we de Walkers4Walkers forumleden Syl, Carola en Henk(ahaha). Ik loop er een stukje mee op maar laat ze na een kwartiertje verder lopen. Ik voeg me weer bij Ina en Geertje. De natuur is hartstikke mooi. P9150043P9150030De dauw over de velden, in bomen gehulde nevel…..de koeien in de wei. Het is adembenemd mooi. Koud is het wel, erg koud zelfs. Geertje loopt te bibberen en zowel Ina als ook Geertje  krijgen last van diarree, da’s minder. Zelf heb ik blauwe handen van de kou. jopie Klokkenburg belt ons en wenst ons succes. We krijgen een sms-je van Marieke die we terugbellen!! Dat waren de eerste na het ochtendgloren. Lngzaam komt de zon erdoor en worden we er wat door opgewarmd.

P9150044 P9150047P9150048 P9150049_1 Als we Bentelo op 48 km. om 08.15 uur bereiken, wordt het tijd voor schone sokken en een schoon t-shirt. We zien hier Carola, henk en Syl weer. We gaan bij hun aan tafel zitten en drinken wat koffie. Ook Rita, Renxc3xa9, en Eward en zijn vrouw zien we hier. Eward en zijn vrouw lopen de dagmarathon, dus het tweede deel mee met Rita en Renxc3xa9. we zitten er hier wel een beetje door. De vermoeidheid van een nacht P9150050doorwandelen is hier echt voelbaar. We nemen er maar de tijd voor en rusten wat langer uit.

Na de schone sokken en een schoon walkers4walkers t-shirt gaat het na zo’n 35 minuten verder. We zitten goed op schema.

P9150054Op naar Beckum. De rust heeft ons goed gedaan, alleen krijgt Geertje wat last van haar darmen en duizelingen in haar hoofd. We besluiten om het wat rustiger aan te doen. Ook Ina heeft last van haar knieholtes, dus het wandeltempo gaat omlaag. Rita en de rest halen ons in. Ze lopen in een prachtige kadans, wat je van ons niet zo kunt zeggen. Mooi om te zien dat wel.

P9150052 P9150053 6 km. later  bereiken we om 10.00 uur Beckum. We hebben dan bijna 56 km gelopen. We krijgen heerlijke tomatensoep in ‘T Proggiehoes. Babbelen nog wat met onze mede wandelvrienden. Rita en de rest vertrekken alweer en wij gaan vlak erna weer op pad. De rust was kort. Ongeveer tien minuten.

3_1 Onderweg krijgen we gelukkig veel telefoontjes. Dat deed ons werkelijk goed. Al die lieve mensen die ons gebeld hebben willen we daarvoor erg bedanken. Ook bedankt voor alle sms-jes……..leuk, erg leuk!!!

Het tweede stuk van de route genieten we vollop van de natuur. Het is toch wel een prachtige omgeving waar we lopen.

P9150055We gaan een doorgeef verhaal vertellen aan elkaar. Geertje begint en Ina moet dan het verhaal weer aanvullen en daarna weer Rolf. Dat houden we een 45 minuten vol. Een prachtverhaal over kabouter Pim en zijn vrouw…en….5 kinderen. Het kasteel van Prins Prot, het huwelijk van Pim en de ondeugende streken van 5 kinderen. Het leidde ons even af want de vermoeidheid zat er wel in.

P9150057 P9150058 Vermoeid komen we om 11.30 uur aan in Boekelo. Nu zi
tten we op 61 km. Zo ver hebben wij nog nooit gelopen. Hier gaan Ina en Geertje plat. Ze moeten wel want ze zijn echt moe!! Zelf verwissel ik mijn t-shirt voor mijn eigen gele niezoznel.nl shirt. We eten druiven en drinken er cola. Hier zien we de groep van Rita weer en onze walkers4walkers forumleden. De forumers gaan er een tosti eten. Wij besluiten na 30 minuten om weer te vertrekken. Rita is dan ook alweer op weg.

P9150059 Om 12.00 uur vertrekken we naar Buurse. 9 kilometer lopen. De eerste 4 hiervan gingen nog wel. Ik maak een filmpje voor op de site wat wel 10 keer over moet. Uiteindelijk lukt het me maar gelijk daarop gaat het licht bij me uit!

P9150074In mijn hoofd is het xc3xa9xc3xa9n warboel van allemaal emoties. Het is alsof er een hele hoop negatieve lading overboord gegooid moet worden. Ik huil van binnen en voel me zo verschrikkelijk rot. Ben trots op mijzelf, maar moet aan zoveel dingen denken dat ik zwijgend doorloop. Op kop lopend kan niemand mijn tranen zien en dat is dan ook maar goed zo. Ik zwijg een uur lang, al lopend langs het Buurserzand.

P9150075Na dit uur bel ik met Margreet Oosthoek. Opbeurende woorden die ik net nodig had. We bereiken Buurse op 70 km. Het is dan 13.40 uur. Rita, Renxc3xa9, Eward en zijn vrouw zitten hier ook. We drinken er cola en gaan na een paar minuten alweer naar buiten. Het is er bloedheet binnen. We krijgen erzowaar hartritmestoornissen van. 20 minuten later gaan we op weg voor het laatste eind.

Op dit stuk lopen Rita en de rest ons voorbij. Wij kunnen dat tempo van hun niet bijbenen, maar dat geeft verder ook niets. Zolang we maar binnenkomen. Ongeveer op 75 kilometer bevindt zich de xc3xa9xc3xa9n na laatste stempelpost. We komen hier om 14.45 uur aan! Hier blijven we even nog wat drinken, maar gaan zo snel mogelijk verder. Na ja 3 minuten later dus. Er worden van ons fotoxc2xb4s gemaakt en zo moe als ik was kon er nog wel een clownslach vanaf!!

5 6 Het laatste stuk gaat moeizaam. We moeten blijven lopen om niet stil te vallen. Haaksbergen komt in zicht. Ik loop op kop. Mijn betraande ogen spreken boekdelen. Maar nu van blijdschap. We bereiken haaksbergen en lopen via het centrum terug naar sporthal De Bouwmeester. Op de kruising ervoor krijgen we onze allerlaatste stempel!! We worden gefeliciteerd en Ina, Geertje en ik omhelzen elkaar en laten wat tranen vloeien!

Iemand die mij echt goed kent zal begrijpen waarom mijn emoties er waren, vooral op het stuk waar ik er helemaal doorheen zat. Het was een hele mooie wandeling maar ook een wandeling met mezelf. Onderweg ben ik Rolf een paar keer goed tegengekomen. 

P9150085 P9150079 Voor de sporthal zie ik Jan Willems, Ria Kosterbok en Simone staan. We zwaaien naar ze en lopen door naar binnen. Om 15.27 melden we ons af. Ik ben supertrots op mijzelf, Ina en Geertje.

Haaksbergen4rw0We krijgen iets later onze mooie oorkonde en medaille uitgereikt. We nemen vele felicitaties in ontvangst o.a. van Truitje van Walkers4Walkers en feliciteren Renxc3xa9, Rita en Eward en zijn vrouw! Zelf zijn we in een euforische stemming. Dorien Willems is er met haar vriendinnen. Wederom een leuk weerzien! We hebben onze 1e 2 4daagsen van Nijmegen deels samen gelopen met Rita, Jan, Simone, Maudy en Petra. De tweede keer sliepen Petra, Dorien, Ina en ik in hetzelfde huis. De laatste 4Daagse waren Marieke en Geertje van de partij! We hebben allemaal samen zoveel plezier gehad. Zowel tijdens deze 4Daagsen maar ook tijdens al die wandelingen die we samen hebben gelopen in Nederland! Stuk voor stuk waren het feestwandelingen!

P9150082 P9150083

Het zit erop! We hebben 80 km. gelopen. Voorlopig doen we dit niet nog een keer. Maar ja zeg nooit nooit.

P9150086 In de hal bel ik Jolise om haar te vertellen dat we het hebben gehaald. Ook zie ik vele bekende wandelaars die mij feliciteren. Een fotograaf van de Haaksberger Koerier vraagt me of hij een foto van mij mag maken om in de krant te plaatsten. Leuk. Ik stem erin toe!

Pict0002_3

Een uur na ons komen Syl, Henk en Carola binnen. We feliciteren elkaar hartelijk met het behaalde resultaat!! Gisteren kreeg ik de foto toegezonden. Rolf op de foto na 80 kilometer sjouwen. 17 uur en 27 minuten duurde onze tocht.Ik heb mijn plafond bereikt geloof ik. 80 km. is voor mij ver zat!

Rolf_breemes

P9150088 Er volgen vele telefoontjes. Om 17.00 uur rijden we weer naar huis. Thuis gekomen staan er gladiolen klaar. Maudy en Yorick hadden die voor ons gekocht. Mijn feestelijke wandelstok dient als vlaggemast met mijn wandelschoenen en gladiolen eraan vastgeknoopt..

De kids waren ook trots op ons. Maudy met name omdat ze zelf al 2x de Nachtmarathon gelopen heeft en kan invoelen hoe het ons vergaan moet zijn.

Pict0002aPict0001a Ina gaat na het eten slapen. Ik duik in ons kleine hoekbadje en ga daarna uithangen op de bank. Later komt Ina nog beneden en babbelen we nog wat. We leten onze hond Youp nog uit en na 37 uur op de been te zijn geweest, gaan we om 23.00 uur naar bed! Gisteren een rustige maar vermoeide dag gehad.

Pict0005_7Vandaag is het maandag. Toch nog wel wat moe, maar al stukken beter dan gisteren. Tijd om een verhaal te schrijven. Een verhaal over de Kennedymars van Haaksbergen 2007. Over afzien en vreugde.  Jullie hebben het allemaal kunnen lezen nu! Een tocht waar geen onvertogen woord is gevallen!!

Uw supertrotse en bijna weer razende reporter………….van niezoznel.nl……

Rolf Breemes 

                            

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s