Pegasus Wandeltocht

Pegasus_1 Zaterdag, 20 oktober 2007

Vandaag liepen Rolf, Ina, Geertje en Marieke de Pegasus Wandeltocht vanaf ’s Heerenloo bij Wekerom (Ede). Deze wandeltocht was 30 km. Dit is dan de eerste echte tocht die hebben gelopen na de Kennedymars van vorige maand.

Om kwart voor zeven vanochtend ging de wekker…………eruit!! Vroeg, vroeg. Om kwart voor acht kwam Geertje ons ophalen. We reden nog deels in de ochtendschemering richting Ede. Het was prachtig mooi weer onderweg. Overal hing een neveltapijt. Het was adembenemend mooi de natuur zo vroeg. Vooral toen om 8 uur de zon opkwam…………helaas kon ik vanuit de auto geen foto’s maken. Mooi was het evenwel.

Pa200002 Om half negen waren we in ’s Heerenloo. Pakeerde de auto en gingen ons inschrijven. Een kop koffie, en zelfs soep voor Marieke en Geertje, ging er wel in. Om kwart over negen zijn we gestart. Het was koud echt koud. -4 graden. Dus jassen dicht en de oren al snel steenkoud. We hadden het tempo er lekker inzitten. De natuur om ons heen was echt schitterend te noemen. Zo mooi kan Nederland zijn.

Pa200003 Pa200008We worden tegen kwart voor tien door Jan Eshuis c.s. uit Rijssen ingehaald. Die lopen als wezens van een andere planeet…zo znel…….!! Even met de drie gebabbeld om ze daarna niet meer te zien. Wij liepen verder in ons bekende langzamere tempo. We gaan nog even het uitzichtsplatform op en daar worden we met zijn viertjes heel erg leuk op de foto gezet.

Pa200010 Pa200017 Om elf uur bereiken we Juffouw Tok op 10 km. van onze tocht. Het restaurant aan de Ginkelse Heide. Hier eten we voortreffelijk gevulde erwtensoep. Het was heerlijk. We hebben er zo’n twintig minuten gezeten en genoten van de zon die je eindelijk opwarmde.

Pa200023 Pa200024 Pa200025 We verlaten om 11.20 uur Juffouw Tok. Gaan de Ginkelse heide op en staan even stil bij het aldaar geplaatste monument. De pegasustocht is bedoeld als herdenking aan de historische vluchtoperatie xe2x80x98Pegasusxe2x80x99 die in oktober 1944 plaatsvond. Het was destijds de bedoeling onder gedoken militairen van de operatie Market-Garden, evenals piloten en verzetsstrijders, door bezet gebied naar de overzijde van de Rijn te brengen. De eerste poging werd met 150 ontvluchte onderduikers een groot succes, de tweede en laatste een jammerlijke mislukking.

Pa200029 We steken de Ginkelse Heide over. Wat een prachtig stukje natuur. Je moet er vandaag hebben gewandeld om te kunnen beamen dat het er werkelijk schitterend was. Hier is de eerste take gefilmd door onze razende reporter.

Pa200037 Pa200039 Pa200045 Met veel plezier wandelden we verder. Door het schitterende weer, en natuurlijk door de lol die we onderweg hadden, wordt de tocht alleen maar leuker.

Door de bossen lopen we nu verder en de herfstkleuren maken het prachtigste kleurenpalet om in te wandelen. Ik heb zelden een tocht in de herst gelopen die zo verschrikkelijk mooi was. Twee jaar geleden liepen Ina en ik deze tocht ook. Het was bewolkt en het regende. Nu scheen de zon op z’n mooist en het was droog. Dat kleurenpalet kwam daardoor zo mooi uit. Je bleef er foto’s van maken.Pa200052

Om xc3xa9xc3xa9n uur bereiken we restaurant Campman. We zitten hier op 17 km. Koffie en thee drinken we hier. Marieke moet helaas weer een blaar behandelen. Pech, echt pech!!Pa200059 Pa200060

Het is er gezellig zitten en we nemen het ervan. Effe lekker zonnen.

Nog 13 km. te gaan. Vanaf hier lopen we alleen maar door het bos. Dat is wel wat minder. Doordat we in het bos lopen is het er ook kouder. Voelt gewoon minder lekker aan dan in de zon te lopen. Ook hier genieten we toch wel van.

Het is inmiddels drie uur en we komen aan bij de laatste post. Hier eten we een warme worst en zitten er eventjes. Het laatste stuk van zo’n 4 km hebben we dan nog te gaan. Het tempo is minder geworden en er heerst enige stilte onder de wandelaars.

Pa200065 Het is kwart voor vier in de middag als we het terrein oplopen van de Alias Beeckman kazerne. Het blijft raar en voor mij. Mijn overleden broer Rob was hier gelegerd. Hij was majoor.

De muziekkapel speelde uitbundig. Ik zei nog tegen Ina, er zal nog wel iemand op me af komen die me zal zeggen…ik ken u ergens van. Het is te zot voor woorden maar het gebeurde exact zo ik het Ina verteld had. Deze persoon keek me aan en verschoot zowat. Ik ken u…..stamelde hij. Ik u niet..zei ik. Ik heb hem mijn visitekaartje gegeven. Wie weet hoor ik nog van hem en weet hij waarvan hij mij kent.

Pa200079 Pa200087 Pa200086 Pa200090 Vanaf de kazerne gaat het met een jeep richting ’s Heerenloo. Een dolle tocht van 20 minuten. Wat een lol onderweg, wat een plezier. Tja dat de razende reporter dan ook daar zijn verslag van doet laat zich raden.

Tja en een jeepverslag gaat verder……………

We halen onze medaille op in de kerk waar het start en finish bureau is. Truitje zie ik kort en dat betekent even knuffelen.

Pa200092 Het was een prachtdag. Mooi weer. Alles klopte. Zoveel plezier. Het was alsof Rob van bovenaf mee heeft gekeken…………

Pict0008_1 Om half zes zijn we in Rijssen. Thuis, weer thuis!!

Rolf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s