Walk4Water 2008

Zaterdag, 29 maart 2008                                           Bannerw4w081

Het is 06.00 uur de wekker gaat……pfff wat vroeg. Bed uit.. wandelkleren aan…koffie en wakker worden. Om kwart voor zeven staan Raimond, Marieke en Geertje bij ons op de stoep. Rijssen is nog in slaap als wij om vijf voor zeven in de auto stappen en beginnen aan onze tocht naar Lelystad.

We besluiten binnendoor te rijden. Holterberg over richting Nijverdal. Zijn we bijna in Nijverdal, ligt er over de weg een slagboom. Kunnen we niet verder. Dan maar terug naar Holten. Van Holten naar Heeten en dan naar Raalte.

Daar de weg op richting Zwolle. Via kampen en Dronten komen we om 5 voor negen aan in Lelystad. De Batavia boot ligt als een soort begroeting ons aan te staren.

P3290001_2 Effe een stukje lopen over de sluizen en naar de registratietent gegaan van Walk4Water. Hier zeggen ze ons dat de bus naar Enkhuizen al weg is en dat we beter de 10 km kunnen gaan lopen. Maar daar zijn we niet voor gekomen. Gelukkig was de bus nog niet weg en zo konden we toch naar Enkhuizen. Het is koud, heel koud zo vroeg in de morgen. De bus brengt ons in een rap tempo naar Enkhuizen. Deze razende reporter is daar nog nooit geweest. Nu zo dichtbij wacht een wandeling van 28,5 km naar Lelystad. Dus Enkhuizen…deze zomer ga ik er naartoe. Wil die stad zo graag eens zien.

P3290008 Eenmaal uit de bus vragen we een leuke meid om van ons een foto te maken. Later horen we haar naam. Jokelien. Jokelien liep de eerste kilometers met ons mee. Maar het bleek zo gezellig te zijn, dat ze met ons de hele dijk heeft meegelopen. Ze bleek een ontzettend lief en aardig gezelschap te zijn!. Voor haar ook wel leuk, hoefde ze niet alleen te lopen.

P3290019 De eerste kilometers gaan goed en snel. Wind achter en dat geeft je vleugels. Na ongeveer 5 km rechtdoor lopen komen we aan bij onze eerst stop. Koffie dus. Hier laat Rolf zijn rugzak staan. Gewoon vergeten. Later komt ie daar pas achter. Tja en op het moment dat hij daarachter komt wordt de organisatie gebeld. Het zal goedkomen met zijn rugzak….Trouwens hij belde met iemand die maar niet snapte wat er toch met een dijk was en een wandeling hierover en wat ik toch met een rugzak had. Oeps..verkeerd nummer gebeld. Na ja kwam toch nog oed. De organisatie werd toch nog bereikt telefonisch.

P3290023_2 De wandeling is leuk. Het weer wordt stralend en de hemel kleurt azuur blauw. De zon schijnt volop en het water reflecteert zijn stralen op onze gezichten.

We lopen afwisselend naast elkaar. Jokelien is een leuke gesprekspartner en Raimond is een giga clown. Wat kan die moppen vertellen….zo droog…zo geestig.

P3290027 Rolf is, zoals iedereen zegt, druk, superdruk. Ik denk dat het waar is. Ik ratel de hele tocht, wel een beetje getriggerd door Raimond. Maar goed dat klikt prima tussen die twee.

P3290038_6 Om kwart voor twaalf bereiken we het voormalig werkeiland, waar nu Checkpoint Charlie staat. Hier gaan we koffie drinken. We zitten hier uit de wind….achter glas. Het is er zomaar zo warm. We blijven er lekker 50 minuten zitten. De lentezon, de echte eerste lentezon…het voelt zo goed.

P3290042 De koffie smaakt best. Om vijf over half xc3xa9xc3xa9n lopen we verder. Ongeveer twee kilometer verderop komen we op het 15 km. punt van onze tocht . Ondanks het feit dat onze razende reporter vindt dat het niezoznel gaat, gaat het in werkelijkheid heel snel. We lopen een gemiddelde van 6,5 km per uur. Da’s rapper dan wat onze websitenaam doet vermoeden. Tja en hij doet het toch maar weer..een verslag in one take, zoals ie altijd zegt. Het moet er elke keer weer in xc3xa9xc3xa9n keer op……dat lukt hem nog aardig ook…ahum!

P3290028_3 P3290055_2 Het is zo gezellig onderweg……….Rolf loopt rustig zonder rugzak. Marieke loopt als een trein. Jokelien heeft er zichtbaar plezier in. Geertje loopt goed en krijgt al een rood koppie. Ina, tja Ina..die hoor je niet zoveel. Die geniet in zichzelf. Raimond en Rolf zijn de twee adhd figuren deze dag.

Rolf krijgt telefoon. Of hij problemen heeft met het warm wat
er in de sporthal. Warm water..sporthal?? Er is water genoeg. Koud dat wel. We verlangen wel naar warm water, maar Rolf snapt het belletje niet. Blijkt dat de organisatie een verkeerd nummer te hebben gedraaid. Mijn rugtas..hoe zit het daarmee… daar wisten ze niets van

P3290047 We bereiken onze tweede korte koffie stop. Het waterinlaatpunt. Hier krijgt Rolf zijn rugzak terug. We vullen onze jerrycans met 3 liter water en gaan onverdroten verder. Vanaf hier is de dijk nog maar 5 km tot aan Lelystad.

P3290054Het wordt bewolkter. Kouder en de kilometers in de benen beginnen we te voelen. Alleen maar asfalt en dat 28,5 km. lang.

P3290059_2 We krijgen wind tegen. Die windt snijdt dwars door je heen. Zo trotseren we de elementen van de natuur. Dapper, echt dapper lopen we verder. Stap voor stap en zingend en pratend nadert de finish.

Na een ongelofelijk gezellige wandeling bereiken we het eindpunt. Lelystad. We hebben over 28,5 km. 4 uur en 20 minuten gedaan. Een record. Nog nooit was niezoznel.nl zo znel.

P3290065 Om tien voor half vier gooien we onze jerrycans leeg. We melden ons af en gaan nog even wat drinken in de tent.

We nemen afscheid van Jokelien. Zomaar iemand weer ontmoet met wie het gewoon goed klikte. Wat je ook gaat doen Jokelien…dankjewel voor je enthousiasme. Voor je gezellige en leuke verhalen.

Wij hebben een stelregel…heb je ooit met ons gelopen dan ben je ook een beetje van niezoznel.nl

P3290063We lopen naar de auto en rijden richting Rijssen. Dit keer via Harderwijk en Apeldoorn.

10 voor zes zijn we terug in Rijssen. Voelt zo goed. We waren een dijk van een team, het was een dijk van een tocht. 28,5 km rechtuit. Voor de insiders..die snappen deze opmerking wel…."recht zo die Agaath!!"

Tja………niet zo verwonderlijk dat we allemaal met rode koppies hier aankwamen. Zomaar weer een tocht die we dit keer voor het goede doel liepen. Ook dat is niezoznel.nl

Volgende tocht…..Bloesemtocht te Geldermalsen.

Uw razende reporter….Rolf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s