Jubileumtocht KNBLO Reutum

Rijssen, 14 juni 2008

Gera’s zenuwslopende voetwandeling en Ina’s breakdown!

Het was weer eens vroeg. Om kwart over zeven was Geertje bij de razende reporter aanwezig. Om half acht ook Gera. Zo vertrokken we dan met z’n viertjes naar Reutum. Tja een ritje van 40 minuten ongeveer. De rolfrolf deed zijn werk en we waren om kwart over acht in de genoemde plaats.

P6140024 Effe inschrijven en een weerzien van Carola en haar moeder was weer van een hoog knuffelgehalte.

Eerst een kop koffie en om kwart voor negen vertrokken we voor onze tocht van 40 km. Tja we vertrokken in een torpedotempo. We liepen zelfs 7 km per uur. Te gek voor woorden. Enfin het weer was mooi en de omgeving waar we liepen ook!

P6140027 Na zo’n 13 km, om 11.15 uur, bereiken we onze eerste rust bij Tante Sien in Vasse. We zitten er even en Gera klaagt van een zere voet. We besluiten toch om door te lopen en de wandeling door het Twentse landschap betekent genieten geblazen.

TP6140030och doet de voet van Gera steeds meer pijn. Haar voet krijgt zelfs een zenuwinzinking. Dat betekent niet veel goeds. We bereiken onze 2e rust om half twee na 23 km. Hier eten we soep en houden we groepsberaad. Toch doorlopen vanaf hier of zelfs stoppen of overstappen op de 30 km.

P6140035 P6140038 P6140044 Gera moet het zeggen en ze besluit om toch de 40 te willen uitlopen. Met een traan en een verbeten gezicht van de pijn gaat het verder. Dapper van Gera……..

We lopen door een schitterend stuk natuur. Echt zo mooi. We lopen ineens in Duitsland. Ja hier maakt onze razende reporter dankbaar gebruik van om zijn duits nog eens te oefenen.

P6140040

P6140047 P6140053_2 P6140058 Het is er echt allemaal adembenemd mooi. Na 32 km komen we terug bij de wagenrust. We besluiten een kwartier te rusten en drinken er een glas karnemelk.

Met nog zo’n 8 km te gaan gaan we verder om half vier. Nog anderhalf uur voor 8 km. Dat moet lukken. Toch krijgen we wederom smalle bospaden voor onze voeten en langzaam maar zeker gaat het licht uit bij Rolf en Ina. Het laatste uur is zelfs een kleine marteling. Zere heupen, voeten, rug en benen maken de tocht er niet leuker op.

P6140025 De laatste kilometers lopen Ina en Rolf voorop. Ze draaien een bekend rustig eindtempo, zoals ze dat ook in Nijmegen doen. Om drie minuten voor vijf zijn we binnen. Na 8 uur en 15 minuten lopen.

Totaal moe. Behalve Geertje dan, die zou zo nog 40 km kunnen gaan wandelen.

Na wat gedronken te hebben gaan we terug naar Rijssen.

Ina is moe en heeft erge pijn in haar benen en liezen. Ze ligt die avond heel vroeg in bed. Gera’s voetinzinking duurde voort……de dag erna was het beter!

Het was een mooie tocht, bijna een wandeling te ver……………….40 km bospaden……een jubileumtocht waardig.

Volgende week de Klepperstadtocht te Hardenberg. 40 km asfalt!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s