Airborne Wandeltocht 2008

Rijssen, 6 september 2008

Logo_01

Vandaag liepen Yorick, Ina, Rolf, Gera en Geertje de Airborne Wandeltocht te Oosterbeek.

Vroeg uit de veren was het. Om acht uur vertrokken we in een mooie bolide richting Oosterbeek. De rit verliep snel, zei het dat we wel een soort van sightseeing Arnhem voor niets kregen. We parkeerde de bolide op P2, jaja ietsje verder dan P1. Enfin de TomTomKolkman zal er wel de oorzaak van zijn geweest.

Airborne_2008_2Airborne_2008_7Airborne_2008_15We schrijven ons in, filmen wat doedelzakspelers uit Engeland, en ontmoeten er de wandelaars van de Ronnie Tober Foundation voor wie we nu vandaag liepen. Ook is er natuurlijk weer een weerzien met: Truitje, Pa en ma Regts, dochter Carola, Sunny, Ed en vele anderen van het Forum Walkers4Walkers. Vandaag lopen Ina en Geertje de 25 km. Yorick loopt de 15 km. Dat is voor hem ver genoeg. Gera kampt met een ontsteking onder haar voet. Reden genoeg om ook de 15 km. te lopen. Tja en als vader loop je dan met je zoon mee. Wel zo gezellig voor hem en nu ook voor Gera.

Airborne_2008_8 Airborne_2008_10 Airborne_2008_11_2 Airborne_2008_12 Airborne_2008_13 Ina en Geertje vertrekken om kwart voor tien met de lopers van de Ronnie Tober Foundation. Gera, Rolf en Yorick zwaaien ze toe vanaf de zijlijn…..

Airborne_2008_18 Airborne_2008_22 Airborne_2008_23 We lopen terug en starten om half elf. We spreken Syl en Carola……lopen een stuk met hun op. Bij de begraafplaats in Oosterbeek staan we even stil. Samen lopen we er met Carola overheen. Al kwebbelend gaat het verder. We bereiken de splitsing met de 15 en 25 km. Hier nemen we afscheid van Carola. Zij loopt de 25 km. verder en wij de 15.

Airborne_2008_20 Tja 15 km lijkt niet veel maar je loopt ook in een tempo van heb ik jou daar. Dat schiet geen meter op! Maar ja de eerste rust lonkt. We eten er soep en brood en drinken er wat.

Na 20 minuten gaan we verder. We lopen rustig het parcours door en vermaken ons wel. Hoe dat bij de Tober wandelaars is weten we niet.

Airborne_2008_25 Na zo’n 10 km. lopen we zowat de rust van de Foundation voorbij. We gaan er even naartoe en praten er met de verzorgers en good old Joyce!

Een leuke foto mag voor hun zorg wel eens worden geplaatst.

Airborne_2008_27 Na een kwartiertje gaat het verder richting Duno Plateau. Hier gaan we even uitrusten. Na een half uurtje lopen we verder naar de Westerbouwing. Hier bezoeken we het mooie uitzichtspunt. Gera was hier nog nooit, dus dat hebben we even op de gevoelige plaat vastgelegd.

We lopen terug naar de weg en wachten daar op Ina en Geertje. Die melden zich en we lopen samen richting Oosterbeek. Ondertussen horen we de verhalen hoe het hun is vergaan met het wandelen met de Foundation. Erg gezellig was hun reaktie.

Airborne_2008_29 Airborne_2008_31 Airborne_2008_32 Airborne_2008_34 Tja en dan richting Oosterbeek. Gezellig druk, maar ik kan me soms mateloos ergeren aan militairen die denken dat ze als peleton gewoon recht hebben op de hele breedte van de weg. Geen doorkomen aan dus. Dan maar niet te praten over onze marechaussee wandelaars. De hele opleidingsschool uit Apeldoorn liep er zowat en gingen geen meter aan de kant. Erg gezellig als je zelf wat wilt doorlopen.

Airborne_2008_35 Uiteindelijk liepen we over de drukke hoofdweg richting finish. Tja en een beetje lol maken hoort er dan toch zeker bij. We komen binnen om kwart voor vier en halen onze wings c.q. medailles op. Gera verdient haar allereerste medaille, leuk! Yorick en Ina krijgen hun 4e wing. Geertje krijgt wing nr. 2. Rolf mag een nieuwe medaille ophalen. Nr 5 alweer.

Airborne_2008_37We ontmoeten de Airborne_2008_38wandelaars van de foundation en Jan de vriend van Ronnie. Conny was er ook en we hebben even lekker wat gebabbeld met elkaar.

Airborne_2008_46 We drinken gezellig wat op het zonovergoten finishterrein. Het was een leuke en droge dag! Goed wandelweer en een eerste wandeling samen na de vierdaagse van Nijmegen. We gaan niet lang hierna weer naar P2. Onze parkeerplaats, om zo weer terug te rijden naar Rijssen. Oma half zes zijn we thuis. Geertje mag dan nog even door naar Nijverdal.

Airborne_2008_43 Al met al weer een gezellige wandeldag!

Wat volgt….?? Assen, 20 september 2008 de jubileumwandeltocht van de KNBLO in de provincie Drenthe!

Airborne_2008_47  Mijn 5e …… hoe dan ook ben er trots op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s