Jubileumwandeltocht KNBLO te Assen

Rijssen, 20 september 2008

Vanmorgen was het vroeg uit de veren. Half zeven ging de wekker. Ogestaan en ons klaargemaakt voor het vertrek. Gera haalde ons om half acht op voor een korte rit naar Nijverdal. Hier wisselde we van auto en reden met Geertje als chauffeur verder naar Assen. We kwamen om ongeveer 9 uur aan bij het sportcentrum "De Smelt".

P9200005Nadat we ons hadden aangemeld op de ijsbaan, hebben we koffie gedronken. Het was best koud nog zo vroeg. De tocht richting noorden was echt mooi. De nevel die zo mooi over de weilanden hing en de opgaande zon die alles zo mooi inkleurde.

Tien voor half tien zijn we gestart. P9200010_2Tja, het was nog wel wat frisjes en we hadden om warm te worden de pas er gelijk goed in. Het was eigenlijk qua natuur al gelijk mooi om er te wandelen. Na een uurtje bereiken we de plaggenhut. Een model zoals dat tot in het begin van de vorige eeuw in dit gebied voorkwam. We lopen door plaatsjes als Eleveld en Ekehaar. Zo iddyllisch en rustig. Om kwart over elf is er in Ekehaar in het P9200018P9200015dorpshuis "de Eekhof" soep. We hebben dan 10 km. gelopen.

  Het gaat verder na een 20 tal minuten rust.

P9200024 P9200019 P9200021We lopen door mooie natuurgebieden richting Nijlande. Ook al zo’n rustig lieflijk dorpje. We hebben wederom reuze schik. Het is xc3xa9xc3xa9n en al gebabbel en gebrabbel. Met niezoznel.nl lxc3xb6ppt ’t wa lxc3xb6s.

In Nijlande in en boerderij is onze tweede rust. Wederom soep. Het is er gezellig en onze naam op ons shirt doet vele wandelaars stotteren. Hey, zegt een oudere dame, wa hey doar nu toch opeschrewen. Op zijn drents dus qua uitspraak. Ze vatten de tekst en lachen erom. Zo gaat het nog vaker gebeuren vandaag dat die naam voor velen onuitspreekbaar is. Maar lachen doen ze er wel om als ze xc3xa9xc3xa9nmaal weten wat er staat. Tja en dan gaan onze medewandelaars zinspelen en er leuke dingen over zeggen. Zo leuk!!

P9200027 In de stal van de boerderij loopt Toktok de kip. Die wil ook wel even poseren. Ach voor niezoznel.nl en de kip staat stil en laat zich van haar mooiste kant zien.

P9200028_2 Tja en in zo’n schuur staat veel. Ook dingen die in geen jaren zijn aangeraakt. Grappig. De pauze was wederom 20 minuten. Hierna zijn we rustig verder gewandeld en het weer was echt zo schitterend mooi.

P9200031 We hebben dan 18 km afgelegd, het is kwart over xc3xa9xc3xa9n, en er zijn dan nog 7 km. te lopen.

We missen het dorpje Amen en de Hunnebedden in Rolde. Jammer maar daar liep het 40 km. parcours langs. We komen nog wel in Deurze. Veel was er van gemeente Aa en Hunze. We lopen rond Assen en gaan zo langzamerhand terug naar "De Smelt".

P9200023 Tjonge we hebben weer veel gesproken en veel getuet met z’n viertjes. Gewandeld en gezongen. 

P9200036 Om een uur of twee wordt er druk overlegd over de tekst van ons wandellied voor niezoznel.nl. We denken alle vier mee, maar uiteindelijk wordt de tekst voor ons lied door Rolf en Geertje bedacht.

Nu nog even een take maken om het lied vast te leggen. Geen hoogstaand niveau qua zang, maar Rolf zou het bij Popstars zeker goed doen!

Op de brug van Nijmegen tijdens de vierdaagse 2006, werd zomaar door de Slijkewijkse Stappers een nummer ingezet tijdens het zien van de tekst niezoznel.nl op de ruggen van Rolf en Ina. Het was het nummer: "Pappie loop toch niet zo snel" van Herman van Keeken wat ze begonnen te zingen..

Nu anno 2008 is er eindelijk een tekst op dit lied gemaakt, door Rolf en Geertje dus!! Het is vanaf nu ons wandellied c.q. clublied!

"Lopen doen wij niezoznel,

lopen doen wij niezoznel!

We lopen niezoznel,

maar we komen er wel!

Lopen doen wij niezoznel, punt nl!"

Na een leuke wandeling zijn we om tien voor drie terug. We hebben er met pauzes 5 1/2 uur over gedaan.

P9200039P9200038  We melden ons af en krijgen onze gesp voor op ons lint van de Jubileum medaille. Om tien over drie gaat het huiswaarts richting Nijverdal. We stappen daar over in de auto van Gera en gaan naar Rijssen. We komen er om half 5 aan!

Het was een puike tocht!! Gewoon weer gezellig zoals niezoznel wandelingen zijn!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s