Kersttocht Nijverdal

Rijssen, 21 december 2008

Na een pauze van zo’n 6 weken werd er toch maar weer eens gewandeld door niezoznel.nl.

Pc200206_2 Qua temperatuur leek het wel maart. Zo zacht was het voor de tijd van het jaar. Echt perfect weer om 20 km. te gaan wandelen. We vertrokken om kwart voor negen uit Rijssen en waren om 9 uur bij de start aan de Sportlaan. In de kantine van de korfbalclub schreven we ons in, waarna we om zeg maar kwart over negen begonnen aan onze wandeling.

Pc200207 De Regge stroomde mooi door het landschap en wij genoten er met volle teugen van. Zo doken we eigenlijk direct het bos in om richting Hellendoorn te lopen. Het was best wel wat geploeter zo door de modderige paden. Toch hadden we reuze veel plezier. Vandaag liep Gerard, een neef van Gera, voor het eerst mee. Voor hem ook zijn allereerste wandeltocht. Leuk dat hij dat met niezoznel.nl doet.

Wel frustrerend voor ons was dat hij met twee stappen de afstand aflegde waar wij 4 stappen voor nodig hadden. Tja Gerard is lang en dat heeft zo voor hem zijn voordelen.

Pc200219  Via De "Reggenberg" en Hotel "De Uitkijk" liepen we terug naar de kantine van de korfbalclub. Hier kwamen we om 11 uur aan. 10 km. zit er dan op. Een heerlijke bak koffie gaat er dan wel in. Net zoals onze boterhammen.

Pc200227_2Een kwartiertje later gaan we verder. Nu de andere kant op richting Nijverdal en diens Sallandse Heuvelrug. We lopen er veel door het mooie bos. Klimmen er wel veel en ploeteren wat af over weer met modder besmeurde paden. Wat was het gezellig. Na al dat gewandel komen we weer in de bewoonde wereld. 2 km. voor het einde stonden er wat midwinterhoornblazers te toeteren.

Uw razende reporter heeft er maar een leuk filmpje van gemaakt. Apetrots was die blazer best wel….heb hem maar het kaartje met het weblogadres gegeven. Kan hij terugzien hoe leuk hij daar stond te blazen.

Pc200231_2 Om xc3xa9xc3xa9n uur waren we geloof ik weer terug. Gerard liep zijn eerste 20 km. en kon deze tocht noteren in zijn wandelboekje. Melden ons af en eten er nog lekker een kop erwtensoep.

Daarna ging het huiswaarts.

Rijssen komt weer in zicht…….het was onze laatste wandeling van een schitterend wandeljaar!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s