Twentepad 2009 etappe 2

P6010001 Vandaag hebben Ina en ik het tweede stuk gelopen van het Twentepad. Weer vroeg uit de veren als Bart, onze buurman, ons om half acht naar Beuningen rijdt. Kwart over acht komen we er aan en gaan gelijk van start. Zo lopen we richting Beuningen waar we binnen no time zijn. We lopen langs de Dinkel en de muggen weten mij weer te vinden. Zolang je loopt heb je er geen last van. Maar als je stil staat heb je tientallen muggen op benen en armen zitten.

P6010005 Van Beuningen gaan we verder. Lopen over de Hakenberg en komen aan in De Lutte. Dat snappen we niet.  Daar moeten we niet zijn. Wij weer terug gelopen. Tja moet zou toch goed moeten zijn. Ina ziet ineens ergens verscholen in een zijpad een markering. Moesten ergens rechtsaf slaan, maar die markering ontbrak. Nu we op de juiste route zitten lopen we over hele mooie paden via de Paasberg en de Tankenberg naar Oldenzaal. Dat is echt een heel mooi stuk om te wandelen. We komen tegen elf uur in Oldenzaal aan. Het was een geklim en gedaal maar mooi was het zeer zeker. P6010015 P6010025 P6010030P6010031We komen door een beeldentuin. Het was leuk om er verschillende kunstwerken te zien. In Oldenzaal willen we koffie drinken. Maar het betrekt en er dreigt onweer. Wij de Plechelmus basiliek in. Die is echt de moeite waard om te bekijken. Er zijn er in Nederland niet zoveel basilieken. De St. Jan in Den Bosch en De St. Servaas in Maastricht zijn er twee zo ik nog weet.

P6010037 Het is broeierig warm en lopen toch maar door. Niet slim maar toch. Nu gaat het richting Het Hulsbeek. Daar zijn we tegen kwart over twaalf. Alles wat daar fout kon gaan ging fout. We hebben er al met al 7 minuten gepauzeerd op een bankje. Gek werden we van de bewegwijzering. Er klopte niets van. Mijn mobiel met GPS bracht uitkomst. We wisten gewoon op een gegeven moment niet meer waar we zaten. Dit extra geloop, zoeken, en ergernis kostte Ina en mij een uur. Verloren tijd dus. Toen we eindelijk de route weer oppikte was het humeur minder. We kwamen mede wandelaars tegen met hetzelfde verhaal.

P6010039 P6010040 Enfin na Het Hulsbeek ergens een ijsje gegeten en onze flesjes met water gevuld. We zouden volgens mij vandaag 37 km moeten lopen. Ik was het boekje aan het bekijken, zag ik dat het zowiezo 41 km was naar Almelo. Toen knapte er in mijn hoofd iets. De fut was eruit en de zin voor een deel ook. We zijn doorgelopen naar Saasveld. 7 km verderop. Dit was nog wel een mooi stuk om te lopen. De warmte nekte me een beetje. Werd er moe van en had enorm veel last van de muggebulten. Blijkbaar kreeg ik door die muggebeten een allergische reactie. Rode pijnlijke vlekken werden het. Zolang ik liep ging het maar als ik stilstond deden deze plekken enorm zeer. In Saasveld drinken we om kwart voor drie een lekker koel glas fris. Dat hadden we wel nodig want het was hartstikke warm, echt broeierig warm.

P6010045 Na een half uurtje gaan we verder richting Hertme. 5 km verderop. Deze 5 kilometer verliepen goed. De rust had ons werkelijk goed gedaan! In Hertme lopen we ook weer verkeerd. Er waren dubbele markeringen verschillende richtingen uit. Wij liepen natuurlijk de verkeerde richting uit. Kost weer tijd en kilometers extra. Uiteindelijk vinden we de route met behulp van mijn GPS.

Van Hertme is het, volgens het boekje, nog 8 km naar almelo en dan nog 2,5 km naar het station. 10 km dus. Ik was het echt poepie zat. Had pijn in mijn benen en de fut was eruit. In Hertme stond de stappenteller op 36 km. Ik realiseerde me dat we dan wellicht 47 km zouden hebben gelopen. 10 meer dan waar we op hadden gerekend. Ik was daar graag gestopt, maar Ina deelde mij mee dat er van stoppen, 10 km. voor het eind van dit pad, geen sprake kon zijn. Nou vooruit dan maar. Via het openluchttheater lopen we door richting Almelo.

P6010049 We komen aan bij de Oude Bornse Beek, die overgaat in de Lolee. Prachtige natuur echt waar, maar het was smoorheet en om dan langs een spiegelend wateroppervlak te lopen. Je loopt over oevers bedekt met gras. Loopt er je enkels op kapot. Zo hard en oneffen was de ondergrond wel. Nu was dat langs de Lolee hetzelfde. Ik was echt kapot, gesloopt, kon eigenlijk geen meter meer lopen. Ina moet mijn gemier hebben aangehoord, maar ja wie laat je nu 7 km langs het water lopen??? Althans dat was mijn beleving. Volgens Ina viel het allemaal wel mee,
en was het niet meer dan 5 km in het totaal. Als het aan mij had gelegen was ik in Hertme gestopt. Als ik erdoor zit weet Ina precies wat ze moet doen. Mij gewoon laten lopen, dan komt het goed. De laatste twee uur was de bewolking grotendeels weggetrokken. Evenals eergisteren werd het dus in de namiddag veel en veel warmer. Voordeel van Ina is dat ze heel goed tegen de zon kan en ik eigenlijk niet zo.

P6010048 De laatste kilometers gaan wat beter. Zien zowaar flats van Almelo in de verte liggen. Krijgen net op dat moment van Geertje een sms-je. Hoe leuk. We bereiken om kwart over zes de brug van de Gravenallee. Hier eindigt het Twentepad. Moeten nog wel naar het station lopen.

Moe maar wel voldaan zijn we als we in die felle avondzon dit pad uitlopen. Soms zwaar, soms niet. Veel plezier gehad onderweg. Met mensen gepraat. Wandelen blijft leuk. Uiteindelijk zijn de rode vlekken inderdaad een allergische reactie op de steken van muggen. Het gaat over.

Images Die muggen hebben vast een feestje gehad. Lekker drinken bij McBremus. Daar hebben ze massaal van genoten. Alleen die muggen zaten niet met een kater de dag erop, maar ik wel. Dat was dus minder. Ik kan er niks aan doen maar voor mij geld nog maar xc3xa9xc3xa9n ding. Weg met die muggen!!!

P6010053 In Almelo, bij Nielz, drinken we een biertje. Moesten toch wachten op de trein. Om half acht gaan we zo naar Rijssen. Hier wacht Joke, onze buurvrouw met onze dog Youp, ons op.

Weer thuis. Het Twentepad zit erop!! Al met al was het giga gaaf. 101 km. Pijn gaat over, maar de kilometers plezier sla je op, die vergeet je niet!! Nu verder met het Pieterpad……….Dan met z’n vijven…..ook heel erg leuk !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s