Grebbe-Vallei Tocht 2009

Zaterdag 4 juli om zeven uur vertrokken Rolf, Ina en Gera naar Veenendaal om er de Grebbe-Vallei tocht te gaan lopen. 32 kilometer uiteindelijk in het totaal. Gerard is door zijn enkel gegaan en is thuis gebleven. Beterschap Gerard!!

We waren om kwart over acht in Veenendaal. Van hieruit zouden we gaan lopen naar Rhenen en dan weer terug naar Veenenedaal. Op hetzelfde moment rijden Robert-Jan en Jolanda de parkeerplaats op. Was weer een hartelijk weerzien.

P7040001 Samen lopen we naar het startbureau waar we ons inschrijven. Drinken er koffie en gaan van start. Nu maar hopen dat we het goede spoor zullen volgen. In Ede 2 weken geleden was dat niet het geval!

We gaan Veenendaal uit en lopen al snel het bos in. Het is wel klimmen geblazen zeg. Dus we zweten wat af!

P7040002P7040004Dscf6382Het is warm al vroeg in de morgen, maar we lopen gezellig keuvelend verder. Zo lopen we in een mooie omgeving met mooie uitzichtspunten. Na 9 km. bereiken we onze 1e rust. We pauzeren er zo’n 10 minuten. Dan gaat het verder naar Rhenen. Dat is dan nog maar 4 km. In een stralende zon lopen we dollend en plezier makend Rhenen binnen. Ik heb er wel eens anders gelopen….minder uitbundig.

Er zijn Rijnfeesten maar daar zien we niks van. Ok een kermis en een groot podium in de uiterwaarden van Rhenen.

Dscf6387Dscf6389We lopen naar de Cunerakerk. Bezoeken deze kerk en bij het VVV krijgen we onze tweede stempel. Gelijk maar weer in ons wandelboekje laten zetten.

Dscf6394 Dscf6396Dscf6446Bij het restaurant Cunera aan het spoor drinken we lekker koude frisdrank. Het is dan 10 voor half twaalf. Ik krijg er mijn medaille voor de 3 tochten die we hebben gelopen en bij elkaar horen. De Capitulatie Bevrijdingstocht, de Grebbe-Vallei Tocht en de Pegasus. Aangezien Ina en ik beide de 3 tochten hebben gelopen krijgen we 2 medailles. Uiteindelijk xc3xa9xc3xa9n medaille en xc3xa9xc3xa9n bevrijdingsvlag!

Na een gezellig babbeltje met mensen van het start/finish bureau, gaan we gezellig verder.

Na het geklim en gedaal van Veenendaal naar Rhenen gaan we nu eerst weer klimmen om vervolgens vlak te gaan lopen.

Dscf6407 Dscf6405Jolanda heeft weer eens iets in haar schoen en zo moeten we even vastleggen hoe Rolf haar hierbij helpt. Het is warm en we genieten van deze wandeling. Robert-Jan komt regelmatig met een grap en grol waardoor we weer in een deuk liggen. Jolanda en Rolf hoor je het meest. Die kwebbelen je een tocht door!

Dscf6408 Onderweg komen we regelmatig Jan, Arjan en Hans tegen. Wandelmaatjes van Jolanda en Robert-Jan. Ze lopen te snel, moeten vaak pauzeren en hoorde dat ze voor Sparta zijn. Wie bedenkt dat? Leuke ploeg hoor Sparta. Ik ben meer voor een andere ploeg. Welke laat ik in het midden!

Dscf6413Dscf6412Dscf6414We sjokken nu naar Achterberg, door een hele mooie natuur. Gera en Ina zien we in de verte tussen het koren. Wat een leuk gezicht. In Achterberg gaan we Achterberg in en weer uit of andersom. Jolanda komt een bekende tegen en ze kwekken wat
af. Schiet niet op en de rest van niezoznel loopt verder.

Dscf6427 Dscf6426Zo lopen Jolanda en Rolf samen al keuvelend richting rust. Die is bij Camping De Schuur in genoemd plaatsje. Ina, Gera en Robert-Jan wachten ons al op. Het is dan 10 over half twee. Drinken er lekker koude vloeistof. We pauzeren meer dan normaal, maar de temperaturen zijn er dan ook naar. Dus…. Er zit een man die Rolf complimenten maakt voor zijn site!! "Reuze leuke filmpjes", zegt hij "en maak er weer xc3xa9xc3xa9n vandaag" Rolf belooft dat te zullen doen…..

Dscf6423Dscf6433 P7040009 We hebben er echt lol. Robert-Jan en Rolf kunnen zo het theater in!

  We lopen vanaf nu vlak. Wel zo lekker. Lekker windje en lopen langs een beek, sloot of wat het ook mag zijn. Precies op de grens van Gelderland en Utrecht waar wij dan lopen.

Dscf6441 Dscf6437 Vrolijk lol makend komen we aan in Veenenedaal. Hier zijn de pijlen weg…alweer??? Na ja we bereiken om kwart voor vier de finish. Krijgen onze medaille. ook. Hier komen we ook de "Chicken Walkers" tegen. Jan, Arjan en Hans. Leuke gasten!

Drinken nog wat en nemen op de parkeerplaats afscheid van Robert-Jan en Jolanda.

Zo gaan we met een goed gevoel naar huis. Kwart over vijf zijn we er. Het was onze laatste trainging voor de 4Daagse van Nijmegen.

Wij zijn klaar voor Nijmegen. Ik hoop dat iedereen die er naartoe gaat dat ook zullen zijn. Alle Via Vierdaagse lopers wens ik ook veel succes!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s