Airborne Wandeltocht 2009

Logo_01

Vandaag liepen Joke, Bart, Mathijs, Ina, Rolf, Yorick en Robert-Jan de Airborne Wandeltocht te Oosterbeek. Joke en Bart liepen de 10 km. De rest de 15 km.

Het was wat bewolkt, maar ook de zon scheen gelukkig. Hier en daar een buitje maar dat mocht de pret vandaag niet drukken.

P1000769 P1000779 Om half negen reden we naar Oosterbeek waar we tegen kwart voor tien de auto parkeerde. Liepen naar het grote middenterrein en zaten zowaar al in de route. Wij weer terug. Op het terrein kopen we een shirt en een pin. Daarna is het wachten op Robert-Jan. Tegen 10 voor half elf was hij er ook.

De politiekapel speelde nog leuke deuntjes en ach die mogen er ook weel eens op worden gezet. Bij deze dus!

P1000785 Gingen voor hem een startbewijs halen en gegaven ons naar de start. Er werd niet gecontroleerd en wij dachten dat we zo konden doorlopen. Jaja net als alle andere jaren stonden we in de fuik. bijna 45 minuten lang en dat is eigenlijk absurd.

Moesten wachten op de officixc3xable opening en zowaar op groepen die al gingen starten om half elf ipv elf uur. Dat blijft het enige minpunt van de organisatie.

P1000788 P1000789 P1000790 Enfin tegen kwart over elf zijn we gestart. Lopen het defilxc3xa9 en groeten de hoge heren hartelijk en zij ons ook! Lopen gezellig door en Joke kijkt haar ogen uit, vanwege de vele duizenden mensen die er meelopen in dit grote kleurrijke lint  We lopen hutje bij mutje door Oosterbeek maar het is wel altijd gezellig. Mooi met de muziek en de militairen mee.

P1000794P1000798 Yorick en Matthijs zijn dan al vooruit gelopen en wij lopen rustig met de meute mee. Zo lopen we een mooi rondje door Oosterbeek en komen om kwart over twaalf aan bij  de militaire begraafplaats. Yorick en Mathijs zijn hier dan al en wachten op ons. Hier kijken we wat rond en zien er talloze militairen de groet brengen bij het herdenkingsmonument. Ook TV Gelderland maakte voor vanavond opnamens voor hun verslag van de Airborne.

P1000799 P1000802 P1000803 P1000808

P1000813 P1000820 P1000822 P1000831

We eten er wat en gaan lekker in het zonnetje verder wandelen. Yorick en Mathijs lopen weer samen en blijven achter ons lopen. We komen op het punt waar Joke en Bart ons voor even zullen verlaten. Zij gaan verder met de 10 km en de rest loopt door met hun 15 km parcours.

P1000833 Eten bij de scouting een bakje soep. Yorick en Mathijs zijn bij de scoutingpost als wij weer door willen wandelen. Ze blijven er achter om er wat te drinken.en wij gaan lekker klimmend richting Bossen rondom Oosterbeek. Onderweg hebben we veel lol. Jammer dat Geertje, Gera en Jolanda er niet bij zijn dit keer. Komen zowaar een jochie met een kalf tegen in de bossen…tja, ook die moet je blijkbaar uitlaten!

We bereiken na heel wat afgeteut te hebben om kwart over twee het Duno Plateau. Hier zoeken we Joke en Bart maar die zijn daar helemaal niet. Dam maar bellen. Wordt niet opgenpomen. We besluiten te wachten op Yorick en Mathijs en als die er aangekomen zijn maken we er wat foto’s en willen weer verder gaan.

P1000837 P1000841 P1000842 P1000844

Zien ineens Beppie en Ad lopen met hun bordeau rode shirts aan. We kennen hun van vele eerdere tochten. Van zowel buiten- als binnenlandse. We zetten ze op de foto. Was weer een leuk moment!

P1000848 Lopen door Heveadorp waar we Bart tegenkomen. Wat deed die daar nou? Wij dachten dat Joke en Bart op het Duno Plateau zouden wachten, maar daar kwam de 10 km helemaal niet. Joke en Bart waren bij de Westerbouwing. Bart liepe ons dus tegemoet. Ze waren het regenjack en mobiel van Joke kwijt. Die hadden ze waarschijnlijk bij de militaire begraafplaats laten liggen. Bart was daar ok al weer naartoe gelopen, maar had niks gevonden. Ineens zegt Mathijs dat hij het jack in zijn tas had gestopt. Enfin en mobiele en het jack waren weer terecht. Zo loopt bart met ons mee. We hadden er wel veel lol om.

P1000851 P1000853Komen om drie uur aan bij de Westerbouwing. Het begint ineens te hozen, maar kunnen gelukkig onder een afdak van het restaurant schuilen. We genieten nog even van het uitzicht en lopen dan naar Joke toe. Bart is er al, want die was al doorgelopen.

`

P1000862  P1000877P1000872P1000858Zo zijn we weer samen en lopen de laatste kilometers naar Oosterbeek. Het is druk, maar gezellig als we de stad binnenlopen. Veel militairen en muziekgroepen die ons begeleiden. Ook een politie-dirigent dinges zien we staan en hoe!! Zo blij keek deze politieman niet of was hij in een soort van trance? Wie zal het zeggen.

De militairen zongen zo mooi het “Captain Jack”, dat uw razende reporter het niet kon laten om daar iets leuks van te filmen. Guys bedankt!!

Op het laatste stuk maakt de razende reporter nog even een take-je over de afgelopen tocht! Het was wederom heel erg gezellige en een hele mooie tocht.

P1000889 Zo komen we om 5 voor vier aan bij de finish. Joke krijgt haar welverdiende 1e Airborne medaille. Ze is enorm afgevallen en heeft het toch maar gepresteerd om de tien km te lopen. Hulde.

Ina en Yorick krijgen nummer 5. Bart en Robert-Jan nummertje 2 en Rolf nr. 6.

P1000890 We drinken er nog iets en zien zowaar de hele Leonie clan weer
die we tijdens de 4Daagse van Nijmegen hadden ontmoet. Leonie liep met ons samen die 4Daagse en vrienden, buren en familie waren daar toen om haar te ondersteunen. Geweldig leuk om hun hier te treffen. Op de foto dus met z’n allen!! Leonie was er niet die moest volleyballen. Leonie vanaf deze plek nog een hartelijke groet naar jou toe!

P1000892 P1000895 P1000898 We gaan huiswaarts. Nemen afscheid van Robert-Jan.  Het was weer een hartstikke gave tocht die we samen met hem en natuurlijk ook de anderen mochten lopen. Lopen richting auto en zien Richard. Natuurlijk even babbelen. Tot ons grote plezier staan er ook de stuitergave wandelvrienden uit Rosmalen. Dat wordt tevens een hartelijke begroeting. Leuk om Esmeralda, pa en ma en Anki weer te zien. We praten kort met hun, maar beseffen dat we ook naar huis moeten. Bart en Joke, Yorick en Mathijs waren maar even op de grond gaan zitten. Zo gaven ze ons de gelegenheid om even te babbelen met onze Rosmalense wandelvrienden.

Zo te zien heeft de Airborne een nieuwe marsleider, tja uw razende reporter is in voor heel veel!!

P1000883_2

Om kwart voor vijf gaan we huiswaarts met de auto. Komen om zes uur in Rijssen aan. Eten gezellig met z’n allen bij de razende reporter thuis chinees en maken er nog een leuke avond van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s