Wereldtijdpad opening

Img_9193_3  Wereldtijpad_bar

Vrijdagmiddag 16 oktober anno 2009 was het zover. Het Wereldtijdpad werd geopend door Jan Terlouw. Uw razende reporter was hiervoor uitgenodigd.

Om half vier zat ik op mijn fiets en ging goed gemutst op weg naar het stadhuis in Rijssen. Ik werd welkom geheten door legionairs. Kreeg koffie aangeboden en daarna gingen we naar de raadszaal van de Gemeente Rijssen.

P1010367 P1010371 Hier werden we welkom geheten door drs. Floor Looy. Hij is de bedenker van dit Wereldpad. Er waren verder toespraken door o.a. dhr. Wolterink, wethouder van de gemeente Rijssen-Holten; drs. James van Lith de Jeude, voorzitter Stichting Wereldtijdpad; dr. Jan Terlouw, iedereen wel bekend.

Het was een gezellig gebeuren. Velen werden in het zonnetje gezet waaronder Floor Looy. Hij kreeg een reischeque ter waarde van 1000 Euro voor zijn vele werk voor de Stichting.

Ook een plaatje kreeg hij aangeboden wat op zijn geboorte jaarpaal zal worden bevestigd.

P1010374 P1010388 P1010381_2Een leuke film werd ons getoont over het Wereldtijdpad. Hierna kwam Keizer Augustus zomaar oktober binnen stappen. Eeen hele preek waarbij hij ons Rijssen als dorp betitelde. Dat kon uw razende reporter niet over zich heen laten gaan. "Stad" riep hij door de raadszaal. Keizer Augustus leek onbewogen, maar kwam er later wel op terug.

Hierna gingen we naar het Schild om voor de Schildkerk de onthulling bij te wonen van jaarpaal 1. Jan terlouw deed dit met verve. Na de onthulling, die overigens in de stromende regen plaats vond, gingen we weer naar binnen. Een hapje en een drankje werd ons aangeboden.

P1010402

Fijn was het dat Jan Terlouw de moeite nam om met uw razende reporter op de foto te gaan. Hij vond het een hele eer, wat ik dan ook wel weer snap. Wie wil er nu niet met Rolf op de foto!! Henk de Goeijen stuurde mij vandaag een hele leuke foto van zeg maar de making of van de foto van Jan en mij.

Img_9193_4

Hierna ging het huiswaarts, met een mapje met thema’s en een leuk tafelvlaggetje. Uw razende reporter was best in zijn nopjes……

Het was een hele leuke opening van een giga leuk wandelpad wat je door de tijd voert. Floor hulde aan jou!

Wereldtijpad_bar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s