4Daagse Nijmegen 2012

4daagse Nijmegen 2012

Maandag 16 juli 2012

De koffers gepakt om daarna per trein naar Nijmegen te gaan. Om kwart over elf arriveerden we in Nijmegen. Op weg naar ons logeeradres kwamen we Leonie en haar familie tegen. Dat werd een hartelijke ontmoeting. Nijmegen, tja na weken last te hebben gehad van jicht had ik zo mijn bedenkingen. Zou het goed gaan of niet? Uiteindelijk zonder problemen de tocht uitgelopen. Jicht het zou me vaker gaan opspelen. Enfin ik heb er medicijnen voor en die helpen erg goed.

IMG_1314

IMG_1315

Zo liepen we door naar ons slaapadres. Hier werden we hartelijk welkom geheten door Emmy, haar dochter en kleindochter Lauren.

Na thee gedronken te hebben zijn we richting Wedren gegaan. Onze startbewijzen opgehaald en de stad in gegaan. Tegen een uur of twee denk ik hebben we Emmelie ontmoet. Met Emmelie zouden we de komende 4 dagen gaan lopen. Voor Emmelie zou het een zware tocht worden. Daarover later meer.

Na de Wedren gingen we terug naar Emmy. Heerlijk gegeten en uiteindelijk vroeg gaan slapen. Na ja slapen?

Dinsdag, 17 juli 1012

We hadden een late start vandaag. We gingen van start om tien voor half zeven. Met z’n drietjes. Geweldig om dat asfalt weer te proeven. Op naar de Waalbrug. Zo liepen we richting Bemmel. Bij de katholieke kerk zoals altijd onze eerste stop. Hier dronken we koffie. Zo ging het verder naar Elst om vervolgens naar de beruchte dijk te lopen. Hier heb ik nog gesproken met een hele lieve wandelaartser. Nu ik dit schrijf op 22 januari 2013, weet ik haar naam niet meer. Echt erg. Juist omdat ik met haar toch een aantal stukken 4Daagse heb gelopen. We waren redelijk op tijd binnen. Zei het dat we het laatste stuk in de regen moesten lopen.

Hier kwam later Robert-Jan aan. Ontmoette Sabrina en Charlie. Ook Margot en Erik zagen we hier en natuurlijk Admiral Von Schneider.

Emmelie lag al bij het Rode Kruis op de behandeltafel met blaren….

Het werd nog gezellig. Hierna naar ons slaapadres gegaan waar we heerlijk hebben gegeten. Vroeg naar bed en klaar voor dag 2.

Foto’s 4Daagse 2012 dag 1

Woensdag, 18 juli 2012

Vandaag met Emmelie gestart. Dit keer dus de vroege start. Op dus naar Wijchen. Vandaag liepen we in de wandelshirts van de gemeente Rijssen. Deze gemeente was wandelgemeente van het jaar 2012 geworden. Wij kregen een shirt om deze aan te trekken tijdens een dagje 4Daagse. Nou dat hebben we geweten. Hoe wij in hemelsnaam in groene shirts konden gaan lopen en dat op roze woensdag.

Enfin, het werd een mooie dag. Maar Emmelie had last van haar blaren. Echt niet fijn. Het was fijn om weer binnen te komen. Dag twee zat erop.

Foto’s 4Daagse 2012 dag 2

Donderdag 19 juli 2012

Dag 3 de 7 heuvelen…

Vandaag weer een late start. We gaan op weg en komen Leonie tegen. Hoe gaaf was het om even een stuk met haar op te lopen. We kregen echt regen die met bakken naar beneden viel. Zo erg dat we ergens zijn gaan schuilen.

Erik en Margot komen we tegen bij de samenkomst van de 40 en 50 km vlak voor de 7heuvelen. Emmelie gaat dan alleen verder.

Haar zien we terug op de Wedren. Met haar blaren gaat het niet goed.  Mijn lieftallige vriendin kom ik ook weer tegen. We zijn dan al bijna binnen. De regen dendert met bakken uit de hemel. Met haar ook weer een stuk gelopen.

We gaan nog even naar het graf van Laurens de Jonge. Even stilstaan bij een bijzonder mens. Hierna gaan we verder naar de finish.

Hier hebben we gezellig nog wat gezeten. Bij ons slaapadres weer heerlijk gegeten en op tijd weer naar bed gegaan.

Foto’s 4Daagse 2012 dag 3

Vrijdag, 20 juli 2012

De laatste dag…..

Vol goede moed zijn we deze dag vertrokken. We zijn vertrokken met een vriendin van Emmelie, Monica oftewel Moon. Na een tijdje zijn we Ina en Emmelie kwijt. Die komen we pas tegen als we vlakbij Valburg zijn. In Valburg komen we de familie van Leonie nog tegen. Na ja met Emmelie’s lieve Moon was het wel heel gezellig wandelen. Met Emmelie gaat het niet goed. Ze heeft zoveel last van blaren. Ze moet zich deze dag erdoor worstelen. Niet makkelijk en Ina en ik zijn ape trots op haar. In Cuijk komen we Leonie and friends tegen. Robert-Jan en zijn wandelmaat ook. Van korte duur. Ze gaan rap verder. Robert-Jan zit erdoor en heeft veel last van vanalles.

Na Cuijk is het één rechte streep naar Nijmegen. Hier lopen we weer met Margot en Erik. We zijn ineens Ina kwijt. Ik heb me rotgelopen om ze bij te halen. Dat lukte. In Nijmegen was het weer feest. Tranen voor Emmelie. Nr. 2 is binnen. Ina en ik krijgen nr. 8 terwijl Robert-Jan zijn vijfje mocht ophalen. Het werd nog een gezellig afscheid.

Emmelie is echt gewond. Haar voet ziet er niet uit. Hoe zij de 4Daagse heeft uitgelopen verdient veel lof. Echt petje af!!

Bij ons slaapadres hebben we heerlijk gegeten met de hele familie. Hierna zijn we door Arthur naar de trein gebracht. Volgend jaar, nu ik dit schrijf dit jaar, gaan we op voor nr. 9.

Foto’s 4Daagse 2012 dag 4

P1120136

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s