Overijssels Havezatenpad: Dalfsen – Berkum (Zwolle)

Gisteren liepen we weer een stuk van het Overijssels Havenzatenpad. eerst maar eens uitgeslapen om met de trein van kwart voor tien naar Dalfsen af te reizen. Daar waren we tegen kwart over elf. Eerst nog even een steentje omduwen. Ze vertrokken we voor een korte wandeling. Het zouden 21 km’s worden.

We hebben wat havezaten gezien onderweg. Mooie optrekjes waar ik best wel zou willen wonen. Maar ja ik ben niet van adel en geld heb ik ook niet.

We kwamen wandelaars tegen die de Blauwe Bogentocht liepen. Een wandeltocht vanuit Dalfsen. Wij liepen stukken met hun op om uiteindelijk in alle rust met z’n tweetjes verder te gaan.

We liepen langs Havezate Den Berg. Mooi optrekje. Mataram, een weg is weg havezate. Tja dan De Horte…ook zo’n leuk huisje…

Onderweg kom je soms leuke dingen tegen. Wat dacht je van een leuke prullenbak…

Onderweg stuiten we op een tweetal monumenten. Op de plek waar we waren werden vroeger V1’s afgevuurd richting Antwerpen.

 

De Horte is mooi. Vooral de kas waarin de druiven rijpen en groeien..

In Wijthmen lopen we fout. Moesten via de Sauna richting Soeslo lopen. Kwamen bij een restaurant. De Mol. Echt iets voor Yorick. Die heeft wat met mollen…

 

 

Soeslo, hoe bedenk je zo’n naam voor een optrekje…Wel leuk maar een slank huisje…

We hoorden een luid gebrom van motoren. Hoe dichter we bij de Whijtmenerplas komen hoe harder het geluid wordt. Na ja zijn er motorraces. Wij maar effe gekeken en een broodje kroket gegeten. Je moet toch wat. Die kerels waren toch iets sneller dan wij van niezoznel….

Goed we lopen de plas voorbij en komen zowaar op een heuse golfbaan. Zien een vrouw klunsig een bal het water in jassen. Haar man deed het beter die sloeg hem over het water heen. Nu is zo’n balletje voor ons een gewild object om mee te nemen als hebbeding. Enfin ik zie zo’n bal liggen ergens op de green. Ik over het hekje en richting bal gelopen. Wil net dat balletje pakken zie ik twee van die golf figuren richting dit balletje lopen. Ze keken nogal boos. Klote daar ging mijn balletje….

Na ja maar verder gegaan en ergens het spoor over gelopen..Herfte gezien en was ook te klein om er lang doorheen te lopen.

Zo liepen we naar Berkum. Nog even een c1000 opgezocht en er een biertje gekocht. Met de bus naar het station. Nu ging er iets mis. inchecken in zo’n bus is blijkbaar geen probleem. Uitchecken wel. Hoppa 4 Euro lichter. Foutje dacht ik. Nog een keer de pas langs dat lezer geval en hoppa weer 4 Euro eraf. Dan word je niet vrolijk. Enfin met de trein naar Deventer. Konden we 50 minuten wachten. Tig treinen reden voorbij maar wij mochten niet mee….

Na een lange terugreis waren we weer in Rijssen…

Goed de volgende etappe is van Berkum naar Zwartsluis….

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s