Kennedymars Someren

Someren kennedymars logoVrijdag, 4 juli 2014 Om drie uur zijn Ina en ik per trein naar Deventer gereisd. In Colmschate stapte Wieteke in. Samen zijn we per trein naar Helmond gereden. Hier kwamen we tegen kwart voor zes aan. De vader van Wieteke haalde ons hier op en samen reden we naar Someren. Hier heeft hij ons afgezet. We zijn naar het Julianaplein gelopen en hebben daar onze startbewijzen opgehaald.

 

Someren (1)Hierna zijn we op een terras bij een cafetaria wat gaan eten. Ondertussen speelde Argentinië tegen België. We konden eea prima volgen.

 

Bertus kwamen we ook nog tegen en met hem heb ik even staan praten. Hij zou aan zijn 52e Kennedymars beginnen.Tegen half negen zijn we in het startvak gaan zitten. We waren niet de enigen.

Someren (2)

Someren (3)

 

 

 

Someren (4)

Ik kwam hier Eelko tegen met wie ik en tijdje over wat zaken heb staan praten. Bertus kwam daar ook nog even bijstaan.

Someren 02Tegen half tien werden de vlaggen gehesen van Amerika en Nederland en werden de volksliederen gespeeld. Het Kennedy vuur werd aangestoken en uit luide borst zongen we het You never walk alone.

Someren (5)

Someren (6)

 

 

 

 

Someren (7) Someren (8)

 

 

Hierna volgde het startschot en konden we op weg! We liepen door Someren Eind. Bij Dansschool Hellendoorn is onze eerste rust. Er zit dan 13 km. op. Hier pauzeren we kort en kijken snel wat tv. Immers Nederland speelde die Avond tegen Costa Rica. Na een korte stop gaan we in het donker verder naar Someren.Ondertussen liepen we al wel 2 uur in de stromende regen! We volgen de wedstrijd van Nederland langs de route maar gescoord wordt er niet.

Someren (9) Eenmaal terug in Someren zijn ze net bezig met het nemen van panalties. We zien bij een café gelukkig hoe Krul een panalty stopt waardoor wij naar de halve finale gaan! Someren (10) Nu verder naar Lierop. Hier in Lierop, op 19 km, gaat Wieteke naar de blarenpost. Ze heeft last van haar voeten en laat zich behandelen. Dat duurde zo’n 40 minuten. De bezemwagen stond voor de deur en wij waren de allerlaatste die uiteindelijk uit Lierop vertrokken. Someren (11) In het pikkedonker zijn we doorgelopen met z’n drietjes. Dat was geen pretje. We liepen op dat moment erg traag en als dat zo door zou gaan zouden we het nog knap moeilijk krijgen om op tijd te finishen. We besluiten om toch een snelheid aan te houden van 4,7 km per uur. Voor Wieteke geen lolletje. Someren5a Op weg naar Mierlo en we beginnen wat wandelaars in te halen. In Mierlo komen we bij een scanpost aan. Het is dan 10 voor half vijf. De post zou om kwart over 4 sluiten, maar was gelukkig voor ons nog open. Nu pas kregen we door dat er in Someren met tijdslimieten werd gewerkt. Dat vonden wij niet echt leuk. Wieteke ging hier alleen even verder en Ina en ik nemen even een korte pauze. Uiteindelijk bereiken we Brandevoort en daar waren we op de helft.Het is dan 6 uur.

Someren (12)

Someren (13)      Someren 03 Hier in de sporthal komen we weer onder de mensen en dat deed ons zichtbaar goed. Bertus was hier ook en had een paars shirt aangetrokken met de tekst Edese 4Daagse erop. Beetje reclame maken mag. Wij zouden hem onderweg nog één keer tegenkomen. Wieteke ging iets eerder uit de sporthal weg en Ina en ik vertrokken wat later.

Someren 04Richting Geldrop komen we een ex bestuurslid van de Kennedymars tegen. Hij had de Kennedymars 12x georganiseerd. Met hem liepen we Geldrop binnen. Voor mij heel speciaal omdat dit mijn geboorteplaats is waar ik sinds mijn geboorte nooit meer ben geweest. Hier zijn we op het 45 km. punt beland.

Someren (14)

 

Someren (15)

 

 

 

Wieteke had inmiddels Sandra ontmoet en samen met haar liep ze verder. Zo liepen we weer naar Mierlo. Op weg hier naartoe kwam Ina Laura tegen. Die liep met haar na deze rust verder tot aan de post in Mierlo. Bij Wieteke en Sandra was Mark komen lopen.

Someren (16) Someren 05In Mierlo zijn we gaan rusten. Hebben 50 km. in de benen. Mark, Sandra en Wieteke liepen hier door. Wij zijn gaan rusten met Laura. Op een gegeven moment wilden wij weer verder. Laura wachtte op een vriend die wat langzamer liep dan Laura. We zeiden tegen haar dat als ze met ons mee wilde gaan lopen dat ze dan wel in de benen moest komen. Dat deed ze. Het zouden erg fijne kilometers worden. Even een foto van Bertus toen hij aankwam bij dit 50 km punt… Someren (17) Someren 6a Wel liepen we met z’n drietjes fout hier. Een attente motorrijder attendeerde ons hierop. Zo liepen we al keuvelend naar Lierop. Liepen door een bos c.q. heidegebied. Someren (18) Op 60 km bereikten wij Lierop. Hier was een grote rust. Schoenen uit en bij Wieteke 2 blaren doorgeprikt. De vader van Wieteke kwam hier met onze bagage. Schoon shirt aangetrokken en schone sokken aangedaan. Mijn wandelschoenen verruilt voor mijn hardloopschoenen. Laura deed dat laatste hetzelfde. Wieteke is op een gegeven moment met Sandra en Mark verder gegaan. Someren (20) Someren (19) Someren (22) Wij hebben nog even gewacht en zijn kort erop vertrokken. Nu op naar Asten. Daar zitten we op 65 km. Ina loopt inmiddels alleen omdat ze veel last heeft van haar voeten. Zelf loop ik met Laura al hele tijden te praten. We waren diep in gesprek over vanalles en nog wat. In Heusden zitten we op 70 km. Na heusden raken Mark en Wieteke Sandra kwijt. Met z’n tweetjes lopen ze in hun eigen tempo verder.

 

Someren (23)

Someren (24)

 

 

 

Laura en ik zijn nog steeds in een diep gesprek verwikkeld. Ina loopt alleen en zo gaat het richting Someren eind. Hier gaat bij iedereen de snelheid eruit. Laura komt haar vader tegen en loopt met hem naar de finish. Ik wacht op Ina en samen lopen wij nu ook naar de finish. Voor ons lopen dan Mark en Wieteke. Dat ging allemaal niet meer zo vanzelf. Het loopt tegen 16.00 uur als we Someren bereiken. Onze voeten branden en doen zeer. Die van Wieteke en Mark nog meer. Laura liep er nog fris bij…. Eindelijk bereiken we de Kanaaldijk en lopen zo naar de finish. Familie van Wieteke en de buren waren er evenals haar man en dochter Jen en zoon Tim.

Someren (25) We gaan zo samen de rode loper op en komen zo onder luid gejuich aan bij de finish. Someren (26) Ik word nog even geïnterviewd en dan kunnen we ons afmelden. 16.05 waren we officieel binnen. Kregen een welverdiende medaille. 18 uur en 5 minuten hebben we erover gedaan! Someren (27) Ik liet ons wandelboekje, de kennedy walker kaart en de IVV kaart afstempelen. Bij de finish zagen we Laura en haar vader nog en namen er afscheid van. someren 7a Someren 8a Daarna was het op naar de auto. Dat werd nog een hachelijk stukje. Someren (28) Someren10a Kwamen Lente tegen met haar medaille van de 8 km. die ze zaterdag had gelopen. Ze was er trots op en terecht! Someren 9a Iemand uit Someren zag ons strompelen en heeft ons naar de parkeerplaats gebracht met de auto. Zo reden we daarna naar Helmond. Dronken bij de vader van Wieteke een biertje en daarna zijn we met Wieteke teruggereden naar Deventer. Hier kwamen we tegen 10 voor half acht aan. Namen afscheid en gingen naar de trein. Hier kwamen we nog bekenden tegen met wie we al babbelend terug zijn gereisd naar Rijssen. In Rijssen de fiets opgehaald bij de vader van Ina en naar huis gefietst. Tegen kwart over 8 waren we thuis. Wat gegeten en nog wat gedronken en tegen half twaalf gaan slapen……… De dag erop liepen we krom. Ina had een aantal blaren en ik zelf had er 5. Beide een overbelaste voet. Wieteke loopt nu met een ontstoken voet en met heel wat blaren op krukken. Tja wat bezielt een mens om een Kennedymars te gaan lopen. 80 km, oftewel 50 mijl. Maar ja op 9 Augustus is de Kennedymars van Hengelo…….wel of niet doen? Op dit moment zijn de blessures, spierpijn etc. wel over. Tja en dan denk je ineens toch weer anders…..uiterlijk 30 juli moeten we weten of we dit wel willen……Je loopt er overdag. Start is 5 uur en finish is om 23.00 uur. Dus 18 uur om de 80 te volbrengen……..We denken na!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s