Graafschapspad: Lochem – Mariënvelde

Woensdag, 6 augustus 2014

We hadden gepland om met de bus naar Goor te gaan en van daaruit met de trein naar Lochem. Zo gezegd zo gedaan. We waren vroeg de veren uit, want we zouden de bus van 5 voor half 8 nemen naar Goor. Dat lukte en we waren op tijd om de trein naar Lochem te pakken. Dat was maar een rutje van 10 minuten, zodat we om kwart over acht konden starten aan deel 2 van het Graafschapspad.

GSP LM (1)We liepen wat door het mooie Lochem en kwamen al snel buiten deze plaats. en liepen zo een stuk langs de Berkel richting Lochemse Berg. Daar liepen we doorheen..c.q. overheen. De natuur was hier mooi en we wandelden met plezier.

Hierna richting Kale Berg, maar niet voordat we de Witte Wievenkuil hadden bekeken. Na ja meer dan een kuil was het ook niet.

Het was een mooi stuk en besluiten om even ergens kort te rusten en een ei te eten..

GSP LM (2)

Na zo’n 10 minuten verder gehobbeld richting Barchem. We zijn hier doorheen gelopen en ach wel een aardig dorpje, maar wel erg stil hier. We slenterden gemoedelijk over verharde en onverharde paden tussen de landerijen door. Zo richting Borculo. Daar kwamen we dan wel niet maar het was iig die richting uit.

GSP LM (4)GSP LM (5)GSP LM (6)Op een gegeven moment liepen we een boerderij voorbij.

We zagen dat er mensen koffie zaten te drinken, dus wij ook maar aan de koffie.

Het bleek een voormalig boerenhuis, herberg en tolhuis te zijn. De Lebbenbrugge. Tevens museum nu. Hier genoten we van de koffie en de rust om ons heen. In de tuin staat een handwijzer die uit Laren komt. Dat blijkt ook wel als je naar de afstanden op de handwijzer kijkt. Na ja hij staat er wel leuk.

GSP LM (7)

Na dit leuke oponthoud gaan we nu naar Ruurlo. Hmm, dat bleek nog wel een eindje te zijn.

GSP LM (9)GSP LM (10)Was er ook nog een fietsvierdaagse uit Laren met tig fietsers die ons tegemoet kwamen. Errug leuk… Man ze bleven maar komen. Enfin die sloegen ergens af en wij hadden het rijk weer alleen. Door Ruurlo gesjouwd en wat van dit dorp bekeken. Besloten in de plaatselijke supermarkt maar wat eten en drinken te scoren. Het werden 3 slaatjes, muesli repen en een liter karnemelk.

Op een bankje hebben we dat allemaal weggewerkt en zaten tevens gezellig met een ouder echtpaar te babbelen. Na de lunch ging het verder.Het was dan denk ik half twee.

GSP LM (11)We liepen over ellelange dijkwegen. Kaaldijk, Semmeltjesdijk, Vlakdijk en Scheiddijk. Werkelijk om strontziek van te worden. Alleen maar rechte wegen en er kwam maar geen einde aan.

Op een gegeven moment moesten we tussen 2 weilanden door langs een sloot gaan lopen. Nou die werd net aan de kant gemaaid dus daar konden we niet langs. Dan maar over het weiland aan de andere kant gaan lopen. Dat schoot tenminste wel op.

GSP LM (12)GSP LM (15)Maar weer op de weg beland werd het weer ellelang rechtdoor lopen. We waren het poepzat. Geen moer aan en we werden nog moe ook. Uiteindelijk bereiken we Mariënvelde.

GSP LM (14)Een dorp waar het muisstil was. Je hoorde er bijna niets. We hebben hier op de streekbus staan wachten en tegen 10 voor 4 konden we met dit busje richting Ruurlo gaan. Het grappige was dat deze buurtbus niet was uitgerust met een insjekding…ook had de buschauffeur geen kaartjes. We mochten gaan zitten en konden voor niets naar Ruurlo meerijden. Wat een service!!

We kwamen op tijd in Ruurlo aan en hoefden maar kort te wachten op de trein. In Zutphen overgestapt en zo ging het probleemloos naar Rijssen. Half zes waren we op het station. Nog even naar huis gefietst en dat was deel 2 van het Graafschapspad. We proberen op een doordeweekse dag, over een week, het derde stuk te lopen. Dat wordt dan Mariavelde – Doetinchem. In het begin wat rechte wegen, maar daarna wordt het vast beter.

We hebben vandaag 33 km. gelopen. Die km’s in zo’n wandelboekje kloppen niet altijd. Dat blijkt wel weer. Zo werd 29 km al rap 33 km….. De pret mocht het niet drukken. Het was hartstikke mooi weer en de eerste bui kwam pas toen we op het station in Ruurlo stonden…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s