35e Jubileum Amortocht

Zaterdag, 4 oktober 2014

Vanmiddag zijn we op de fiets naar Holten gereden. Tegen half één zijn we gestart, nadat we ons hadden ingeschreven voor de tocht. Ze hadden maar een beperkt aantal medailles dus bij hoge uitzondering kreeg ik er eentje vooraf mee.

Amortocht (1)We liepen Holten uit en gingen over de Enk een lus lopen van 5 kilometer. Het was een mooie lus en gezien het mooie weer was het super gaaf.

 

Amortocht (2)

Amortocht (3)Amortocht (5)Amortocht (6)Na een uur kwamen we weer in Holten aan en gingen, zoals verwacht, de Holterberg in. We kwamen aan bij de Canadese begraafplaats en het info centrum. Die hebben we bezocht omdat we daar nog nooit waren geweest. We keken er een film over de bevrijding en een aantal bijzondere verhalen over militairen die daar begraven liggen.

Amortocht (7)Na een half uur zijn we nog even de begraafplaats opgelopen om daarna onze route te vervolgen. Er was een heel leuk vrouwelijk gezelschap uit Friesland die er ook aan de wandel waren.

Wij sjouwden rustig verder over de Holterberg. We kennen deze vrij goed en veel nieuws was er niet te beleven. We waren nog even bij het uitzichtspunt en vervolgden onze wandeling richting Holten.

Amortocht (8)Amortocht (10)

Amortocht (11)

Amortocht (12)Nog even een appel gekregen bij de appelpost en met twee aardige mannen staan praten over de Amortocht.

Om 4 uur kwamen we weer in Holten aan. 15 km. slechts gelopen, maar wel erg leuke kilometers. Ons afgemeld en even geteut met de gezellige lui van de wandelvereniging Haarle.

Amortocht (13)

Amortocht (14)Bij Tastoe op een terrasje gezeten en een biertje gedronken.

Hierna op de fiets weer naar Rijssen getuft.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s