Rabo Oranje Vredestocht

28 april 2015

Koningsdag en vroeg de veren uit om naar Theehuys De Grimberg te rijden met mijn scooter. Eerst nog even Ina opgehaald. We hebben ons ingeschreven en zijn tegen kwart over acht vertrokken.

RaboOranje (1) Liepen richting Schapendijken Klokkendijk. We bevinden ons dan in Zuna. Het weer was goed en we hadden het tempo er goed in.  We lopen aardig binnendoor en komen op 10 km. van de route aan bij camping “De Jonkerhoeve”. Oud maar gezellig. Hier drinken we een kop koffie.

RaboOranje (2) RaboOranje (3) Na een korte stop lopen we verder langs de provinciale weg Zuna. Nu naar de Schoneveldsweg, Ligtenbergerdijk en Akkerdijk. Zo lopen we langs Rijssen en gaan daar de tunnel onder het spoor door. Op 17 km. lopen we de Roelf Bosmastraat in. Bij Ina thuis houden we een korte koffiestop en wissel ik van sokken.

We laten ons niezoznel jack ook hier. De temperaturen lopen op en het zonnetje schijnt al lekker.

Via het hertenkamp lopen we door het bos naar de A1. Hier steken we die over en lopen door de mooie omgeving in de Hof van Twente door de heidevelden en de jeneverbossen door.

Op 23 km. ebben we een rust op Boerderijcamping “De Bovenberg”. Hier genieten we van koffie en het zonnetje.

RaboOranje (4) RaboOranje (5) Na weer een korte stop gaan we de Apenberg over naar de Diependaalseweg. Draaien er een rondje in de zonvergoten natuur om weer bij de A1 aan te komen. Die steken we weer over en gaan via bospaden richting Oosterhof.

RaboOranje (6) RaboOranje (7) Hier is het feest voor Koningsdag in volle gang. Wij lopen er langs en vervolgen onze weg richting Pelmolen.

Dan gaat het rap binnendoor naar de finish bij Theehuys Grimberg.Net voor de finish is er nog een korte rust waar we bowl krijgen.

RaboOranje (8) Bij het theehuys proten we nog met twee Santiago wandelaars en drinken er weer koffie. Dan is het tijd om met de scooter naar huis te rijden. Het was een mooie wandeling van 33 km.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s