Stichtse Vecht en Plassentocht Loenen

Zaterdag, 6 juni 2015

We hebben weer eens een tocht uitgezocht ver van huis. Dit keer gaan we naar Loenen aan de Vecht. Deze tocht had ik vorig jaar gelopen met het GGG.  Net als vorige week vroeg eruit. Weer om half zeven met de trein. Dit keer naar Breukelen. Van Breukelen uit met de bus naar Loenen. Dat viel qua afstand reuze mee.

We kwamen mooi op tijd aan zodat we om 5 over negen konden starten. We hadden genoeg tijd vandaag om de 34 km te lopen.

SVP15 (4)We liepen al snel over het Jaagpad langs de Vecht richting Nieuwersluis.

In nieuwersluis gaan we naar de Oostkanaaldijk die we volgen tot in Vreeland.

 

SVP15 (6)SVP15 (7) SVP15 (8)We lopen door Vreeland en gaan dan richting Nederhorst den Berg. Lopen langs de Vecht en komen langs Café ’t Jaagpad. Hier komen we nog wat lui tegen van het GGG die deze tocht vandaag ook liepen.

SVP15 (10) SVP15 (12) SVP15 (13)Wij gaan verder en lopen over het Googpad richting Ankeveen. Hier aan de Ankeveenseplas houden wij onze eerste stop op 16 km. Tijd voor brood en een ei!

 

SVP15 (1) SVP15 (2) SVP15 (14) SVP15 (15) SVP15 (16) SVP15 (17)Na een korte stop zijn we doorgelopen. Onderweg komen we nog een kleine kudde schapen tegen die mijn benen wel erg lekker vinden. Aan het einde van het pad aan bij Bezoekerscentrum Natuurmonumenten en Brambergen. We rusten hier niet maar lopen verder over Landgoed Hilverbeek/Spanderswoud. Het is inmiddels knap warm geworden en genieten van de natuur om ons heen. We slaan de rust op 24 km bij De Vlaar over en wandelen naar ’s Gravenland en Kortenhoef.

SVP15 (18) SVP15 (19) SVP15 (21) SVP15 (23) SVP15 (25)SVP15 (3)Hier in Kortenhoef op 26 km. kopen we een slaatje en wat Cola bij de Jumbo. Nuttigen daar gratis koffie en gaan in het centrum in de zon even rusten.

Het is dan kwart voor drie.

SVP15 (29)Nu lopen we over de Kortenhoefsedijk en het Moleneind tot aan Oud Loosdrecht. We spreken kort met een wandelaarster die deze tocht alleen loopt, zei het dan de 25 km.

SVP15 (28) SVP15 (30) SVP15 (31)Bij Oud Loosdrecht gaan we over de Lambertzkade op en lopen het pad over tussen de Wijde Blik en de Loenerveenseplas. Komen aan bij de Oud Over. Lopen deze al kronkelend langs de Vecht tot aan het einde van deze tocht die we op 37 km. bereiken. Lopen het laatste stuk nog gezellig op met iemand en melden ons af in de Spinnerie.

SVP15 (33) SVP15 (34) SVP15 (35)

We blijven hier maar kort en gaan naar de bushalte. Na even wachten brengt de bus ons naar Breukelen.

Van hieruit nemen we de trein naar Rijssen, waar we om 8 uur aankomen.

Het was een gave tocht in een stralende zon. Volgende week lopen we in Haarle de 40 km. tocht.

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s