Falcon Walk 2015

falcon-walk-2015

Dit keer pas om 7 uur met de trein op weg….Kon zowaar wat lnger blijven liggen! Nadeel is dat je in Deventer weer moet wachten. Gelukkig is er dan koffie en dat smaakte. Na een relaxed ritje kwamen we om 10 voor half negen aan in Arnhem. Bij het station stonden Jolanda en Robert-Jan al te wachten. Wederom een leuk weerzien. Samen verder getuft naar Schaarsbergen. Bij de Oranje Kazerne de auto geparkeerd en naar de start gelopen. Ingeschreven en ik heb mijn startbewijs opgehaald bij de Via Vierdaagse!

FalconWalk2015 (5)Klokslag 9 uur zijn we gestart. Eigenlijk loop je gelijk het bos in en lopen eigenlijk in het begin al tegen een jonge wandelaarster aan. Robert-Jan en ik raken aan de praat met haar en dat werd erg gezellig. We hebben met elkaar gepraat alsof we elkaar al jaren kende.

FalconWalk2015 (3)FalconWalk2015 (4)Op een gegeven moment liepen we obver de heide en een man voor ons wilde zo’n groot stiertje op de kiek zetten. Daar was meneer Stier niet van gediend. Gooide zijn kop omlaag en stormde op die man af. Die zette het op een lopen en wij schrokken ons rot!

FalconWalk2015 (30)FalconWalk2015 (7)FalconWalk2015 (8)Het was wel hilarisch te noemen. Enfin wij vervolgden onze weg en komen al keuvelend aan bij de Oranjerie bij kasteel Rosendael. Hier is een sanitaire stop en halen we koffie. Ik kom er daar pas achter dat de mysterieuze wandelaarster Rilana heet. Na wat spellen snapte ik het. Ze wilde doorlopen maar zette zich op ons verzoek bij ons aan de koffie.

FalconWalk2015 (9)We hebben hier gezellig gezeten en zijn na een tijdje maar weer op stap gegaan. Nu met Rilana erbij. We lopen langs de bedriegertjes en lopen het park uit. Rilana gaat echter al snel alleen verder en wij komen onze grote vriend Richard de Vlaggenist tegen. FalconWalk2015 (11)

FalconWalk2015 (13)FalconWalk2015 (14)

Dat was weer een leuk weerzien. Nu gaat het richting Bronbeek. Dan lopen we eigenlijk al door Arnhem. De tweede rust bereiken we op 15 km. Die is op een parkeerplaats nabij het terrein van de KTOMM Bronbeek.

 

FalconWalk2015 (15)FalconWalk2015 (29)FalconWalk2015 (1)Hier staat Rilana te wachten en drinken we cola!! Teuten wat met Richard en gaan met Rilana verder aan de wandel. Jolanda en Ina lopen grotendeels samen en zo vermaakt een ieder van ons zich deze tocht.

FalconWalk2015 (17)

Een tijd lang komen ons wielrenners achterop vliegen. Tjeempie dat was nog eens dom. Wij aan de wandel en zij aan het fietsen..Niet echt een match. Ze hadden op die parkeerplaats ook hun rust en voor hun speelde ze daar doedelzakmuziek!

FalconWalk2015 (18)FalconWalk2015 (19)FalconWalk2015 (20)Er werd hier en daar wat gepicknickt en loop zowaar langs een groepje meiden die er een vrijgezellenfeestje bouwen. Dat moet in Park Sonsbeek zijn geweest. Echt dichtbij kom ik niet omdat er een geel lint op het gras lag. Hier mag u niet overheen dan komt u binnen ons vierkant. Weer eens wat anders dan iemand in zijn cirkel treden.

FalconWalk2015 (22)FalconWalk2015 (21)Enfin we hobbelen verder en rusten wat op een bruggetje ergens. Wandelaars bekijken is dan ook wel leuk. We hebben overigens geneog geteut met wandelaars zo om ons heen. Na een kort zitje en erg gek doen, dat kan Rilana dus ook, gaan we weer. Park Zypendaal doemt op en wandelen langs een knus huisje wat zomaar in de smaak valt. Het huis wat er staat dopen we op in zuipendaal….

We bereiken de mobiele rustplaats waar we niet stoppen. We hebben net nog gezeten en hebben 23 km gesjouwd. Na ja geteut!

FalconWalk2015 (24)VFalconWalk2015 (23)oordat we het weten stiefelen we over de heide over en crossen mooie paden.

Het blijft een druk gedoe zo en praten samen over vanalles…..Om soms moe van te worden….maar leuk is het wel!!

FalconWalk2015 (25)FalconWalk2015 (26)Ergens bij een viaduct na Museum 40-45 is er de laaste rust. Nog 2 kilometer te gaan en we zijn binnen. Hier melden wij ons af en krijgen pins, medailles etc. Zelf doe ik dat bij de stand van de ViaVierdaagse. Diana en collega’s zet ik op de foto!!

FalconWalk2015 (2)FalconWalk2015 (28)FalconWalk2015 (27)Drinken er wat en krijgen zowaar van defensie kokend hete poffertjes in plastik doosjes. Heerlijk waren ze wel. Richard komt hier nog bij ons zitten en zo teuten we maar weer door. Rilana is inmiddels ons ontvlucht en wilde nog even 20 km. in Hoek van Holland gaan lopen. Beetje maf moet je dan wel zijn. Op ons advies doet ze het toch maar niet.

Vierdaagse Nijmegen medaille 11xWe zijn eigenlijk klaar voor de Vierdaagse. Voor Ina en mij nr 11. Robert-Jan nr. 8 en Jolanda nr. 7. Rilana mag nog eens op voor nummer 1!! We zullen Rilana daar wel weer tegenkomen. We lopen naar de auto die wij gelukkig op deze grote legerplaats terugvinden. Dat was bij anderen wel anders. Na een kort ritje komen we aan op station Arnhem. Nemen afscheid en Ina en ik gaan per trein naar Rijssen. Helaas stranden we in Deventer en moeten daar 50 minuten wachten. Dan maar even naar de Plus en ontmoeten nog René en Anja Lem. We praten weer tot we in Rijssen zijn. Daar gaat Ina rechtsaf en ik rechtdoor. Ieder naar zijn eigen stekkie.

imagesHet was een stuitergave dag. 32 kilometer gelopen. Ik op nieuwe schoenen en ik moet zeggen dat Willeke mij bij Selectsport in Rijssen erg goed heeft geadviseerd! De schoenen deden wat ze moeten doen. These shoes are made for walkin’!

Volgende week een rustdag?? Ina heeft een feest van de zaak en ik, tja maar zien. Of ik thuis blijf zitten lijkt me niks. In ieder geval donderdag naar de Ziggodome. Neil Diamond maar weer eens bekijken en beluisteren.

neil-diamond

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s