Reggepad Nijverdal – Enter

Zaterdag, 4 juli 2015

We hoefden niet zo vroeg eruit. We zouden immers met de bus van 7 over 8 naar Nijverdal gaan. Dat was een rustig ritje. Op het station mijn GPS horloge aangezet en we konden van start.

Nu liepen we gelijk fout en dat was een beetje dom. Pikte de route al snel weer op en zo ging het langs de Regge Nijverdal uit.

ReggepadNE (1)

ReggepadNE (2)Komen al snel aan bij de Midden Regge en zo lopen we verder langs de mooie Regge, die al kronkelend door het Sallandse landschap loopt.

Bij Zuna bouwen ze een nieuwe brug over de Regge, maar voor ons maakte dat niet uit. Er was een noodbrug aangelegd dus op die wijze konden wij weer de andere kant van de Regge bereiken.

ReggepadNE (4)ReggepadNE (3)Dat het warm was bleek wel aangezien de koeien de verkoeling van de Regge opzochten. Of ze gingen massaal de schaduw opzoeken van aanwezige bomen.

Na zo’n 10 kilometer bereiken we de Grimberghoeve waar we een koffiestop maken. Het is dan al behoorlijk warm.

ReggepadNE (6)Enfin toen hadden we nog het idee dat we maar 17 kilometer hoefden te lopen. Elf uur gingen we verder….Kwamen al snel bij het pontje over de Regge, die we zelf onze kant op moesten draaien. Eenmaal aan de goede kant kun je weer als een gek aan het wiel draaien om de overkant te bereiken.

Tja en ik kan niet niet enfoto’s maken en filmen en dan ook nog dit Reggeveer naar de andere kant “draaien”….Dat mocht Ina doen!

ReggepadNE (7)

ReggepadNE (8)ReggepadNE (9)We stiefelen ons Rijssen door en lopen richting Pelmolen. Hier vertel ik wat westerlingen iets over Rijssen, die dat wel konden waarderen. Stukje langs de Regge gelopen richting S15. Hier gaan we via een pontonbruggetje onder het viaduct, maar over het water, naar de ondere kant van de weg.

ReggepadNE (10)ReggepadNE (11)Nu lopen we via de Leijerweerdslanden richting Enter. Dat stuk was veel langer dan we hadden gedacht en de temperatuur liep al fors op. In Exoo komt de Eksosche Aa uit in de Regge. Die wordt daar dan ook gelijk breder. Wij ploeteren verder via het graspad en later het betonpad langs de Regge.

ReggepadNE (12)ReggepadNE (14)Het werd nog een hele tour zo in de hitte en Enter komt op een gegeven moment in zicht. Om 10 voor half twee strompelen we half gaar Enter binnen.

Kopen bij de Aldi 2 blikjes cola en 1 blik sinas. Verder 4 slaatjes die we ter plekke opeten. De cola en sinas overleeft het ook niet lang.

ReggepadNE (13)

Nu op zoek naar de bushalte. Tjeempie die lag er uit vanwege werkzaamheden aan de weg. Wij dus naar de rotonde gelopen buiten Enter om daar op de bus te wachten. Weer 2 kilometer in de smorend hete zon. Wachten op de bus is dan ook geen pretje. Wel staan we vlakbij de grootste klomp ter wereld……

ReggepadNE (15)

Enfin eindelijk komt de bus en kunnen we naar Rijssen. Op het station neem ik afscheid van Ina en ga ik op mijn scooter, met de wind in de haren, naar mijn huisje.

Uiteindelijk liepen we 23 kilometer waarvan een groot deel in de verzengende hitte van 36 graden.

Zoiets is niet voor herhaling vatbaar. Het volgende stuk zal waarschijnlijk Enter – Goor worden. Kan ook zijn dat we direct doorlopen naar Diepenheim.  Eindpunt van het Reggepad, maar beginpunt van de Regge….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s