Reggepad Enter – Diepenheim

Zaterdag, 8 augustus 2015

Het was een korte nachtrust toen ik vanmorgen om 7 uur de wekker hoorde afgaan. Nu hoef ik alleen maar alles op volgorde te doen en dan komt het goed. Dus stond ik beneden bij mijn appartement om 8 uur te wachten op Ina. Zij kwam met haar fiets naar mij toe en met de scooter zijn we naar Enter getuft.

We hebben mijn scooter daar mooi geparkeerd en konden op die wijze om half negen vertrekken voor onze laatste tocht van het Reggepad.

RPED (1)RPED (2)Het was nog fris en het was bewolkt en zo liepen we naar het beginpunt van de tocht van vandaag. Dat punt lag net buiten Enter, en sloot dus aan waar we de vorige keer het pad hadden verlaten om naar Enter centrum te lopen. We liepen om de schaatsvijver heen en vervolgden ons pad langs de Bove Regge. Hier gaan we over een nieuw aangelegd stuk Regge heen en komen uit op de Bornerbroekseweg. Die gaan we over en lopen zo naar Landgoed Het Rheins. Nabij dit Landgoed steken we de snelweg over. Lopen eigenlijk een heel lang stuk langs de Regge naar Elsenerbroek.

RPED (5)RPED (6)Nu is het lopen langs een wat afgeslankte Regge best aardig alleen als je door weilanden moet waar de koeien voor je neus lopen…tja dat is andere koek. We klimmen dapper over het hek en vervolgen ons pad langs de Regge. Nu zijn die koeien best nieuwsgierig. Hmm. Leu in paars….gekke leu…zullen ze gedacht hebben en begonnen te hollen. Eentje vond ons leuk en hode achter ons aan. Rap onder het prikkeldraad door en zo stonden we veilig tegen een koe te praten. De helden!

RPED (7)RPED (8)Maar nu doemde ineens 3 draden voor ons op. Daar moesten we wel overheen. Geen punt zei ik er staat toch geen stroom op. Ik pak het draad en werkelijk ik snap nu wat schrikdraad is.

Haha de vonken sloegen zowat uit mijn oren…..

RPED (12)RPED (13)Het lukte ons om die draden achter ons te laten. Een stuk verderop moeten we de Regge crossen. Ja, via een doorwaadbare plaats. Jaja maar dan zouden de schoenen uitmoeten en de sokken en dat wilden we niet. We zijn aan deze kant van de Regge gebleven om verderop de Regge toch over te steken via een brug! Hierna konden we even verderop de N347 crossen.

RPED (9)RPED (10)Het werd het tijd voor een hele korte pauze…Op 9 km. eten we op een bankje een ei……We lopen daarna door een weiland en praten volop tegen de koeien die in de andere wei liepen waar een sloot tussen zat.

RPED (14)

 

Hier volgen we een stuk van de kuierroute van Elsenerbroek. Stukje weiland, stukje kreupelhoutbos en het was mooi! Nu komt Goor in zicht en het wordt mooier weer.

RPED (16)Als we via De Whee Goor inlopen zijn we al snel de route kwijt. Na dan maar rechtstreeks naar het centrum. Dat mocht ook wel want we liepen ondertussen al een tijdje naar koffie te snakken. Liepen langs de voetbalvelden waar de Regge als een slootje doorheen slingerde. Maar al snel zijn we in het centrum en bezoeken de Lidl. 2 repen snickers, 3 slaatjes en een zak combi nootjes waren ons deel. Nu een terrasje voor de koffie en eten en drinken maar.

KoffieWe zitten heerlijk in het centrum in het zonnetje. Mooi centrum maar jammer van het verkeer wat daar langs je heen rijdt. Helaas geen voetgangersgebied. Op de GPS is te zien dat we 19 km in de benen hebben en dat in zo’n 4,5 uur wandelen.

Na de koffie gaan we tegen half twee verder voor de laatste 8 á 10 km.

RPED (18)RPED (19)We lopen naar de ijsbaan van Goor en wandelen via een mooi pad langs de Regge richting het Twentekanaal. Lopen daar een stuk langs en steken dit kanaal over via de brug. Eenmaal aan de andere kant gaan we via het grastalud naar beneden en lopen over het erf van een boer richting kasteel Weldam.

 

 

RPED (20)Weldam is een mooi kasteel en na dit mooie kasteel slenteren we door het bos aldaar naar de Diepenheimsche Molenbeek. Via een klein bruggetje komen we aan de andere kant om vervolgens naar kasteel Nijenhuis te wandelen. We bekijken het en praten nog even met wat toeristen. We laten dit kasteel achter ons en zo bereiken we binnen no time Diepenheim.

 

RPED (21)Er is net een truckstar festival en het is er gezellig druk. Wij laten de trucks en feestvierders voor wat ze zijn en lopen naar het bruggetje over de Regge, bij het rosarium. Hier eindigt het Reggepad.

RPED (22)

De Regge is hier nog maar een klein slootje. Verderop bij landgoed De Westerflier begint de Regge pas echt. Wellicht lopen we nog een rondje van 10 km. in Diepenheim, dan komen we daar nog langs. Nodig is het niet want bij het Overijssels Havezatenpad zijn we daar al een keer langs gelopen.

Zo zijn we 29 km. aan het sjouwen geweest vandaag. Hebben in het totaal in 3 etappes de 86 km. gewandeld en gesjouwd.

RPED (23)Per bus gaan we terug naar Goor. Stappen daar over en karren naar Enter. Hier duiken we de Aldi in en kopen er sinas en cola. Buiten drinken we eea op en zoeken mijn scooter op. Zo tuffen we naar Rijssen…….Genietend van zon en wind……………………….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s