Sallandspad Ommen – Raalte

Het is vroeg als de wekker muziekklanken mijn slaapkamer ingooit. Teken dat ik moet opstaan. De koffie en mijn boterham werk ik weg. Mijn cavia’s Yosha en Yanou krijgen water, voer en andijvie. Wandelkleren aan. Spulletjes bij elkaar gepakt en op naar mijn scooter.

Ik haal Ina op en samen tuffen wij naar Nijverdal. We zijn er na een ritje van 20 minuten. Pakken daar de trein naar Ommen. Hier komen we over negenen aan en starten, nadat we onze GPS horloges aangezet hebben.

SAP (1)Van het station lopen we de weg naar Hellendoorn tot aan het Giethmenerkerkpad. Steken de Regge over, waar we ook met het Reggepad de Regge overstaken, en lopen na de brug rechtdoor naar Nieuwebrug.

SAP (2)SAP (3)We bereiken de Oude Raalterweg en lopen langs een uitzichtspuntje op de Lemelerberg. 7 km. gelopen. Praten met een fietster en haar kids die van Hardenberg op weg zijn naar Apeldoorn. Ze fietsten terug naar huis na hun vakantie.

SAP (4)

Zouden we de Raalterweg vervolgen dan zouden we never op de Archemerberg terecht komen bij het uitzichtspunt. We besluiten toch de weg hierheen te pakken en komen na een klim aan op het hoogste punt van Overijssel. +77,9 m. NAP. Het weer is zo mooi en helder dat we een gigantisch uitzicht hebben.

SAP (5)

We zien de IJsselcentrale in Zwolle zelfs staan. Hier ontmoeten we twee Pieterpadlopers, die hier even rusten in het zonnetje. We komen met hun aan de praat en verblijven hier wel een dikke 20 minuten.

SAP (6)SAP (7)SAP (8)SAP (9)

 

 

 

Na een fotosessie dalen we af richting Lemele. Komen langs de heide waar een schaapskudde aan het grazen is en vrijwilligers onderhoud plegen op deze heide.

SAP (10)SAP (11)

Het is er mooi en praten nog wat met deze vrijwilligers…Ben je zo weer een kwartier verder….

We lopen nu een bos in en ik bemerk dat ik mijn selfie stick kwijt was. Weer teruggelopen. Komen een stel uit Rotterdam tegen die mijn stick hadden gevonden. Gelukkig had ik hem via hun weer terug.

SAP (12)Ze lopen samen het Pieterpad en besluiten een stuk met hun mee te lopen tot aan Lemele. Hier, op 12 km,  drinken Ina en ik koffie en zij wat fris.

Na een klein half uurtje gaan we weer op stap. Zij naar Hellendoorn en wij richting Raalte.

 

SAP (14)SAP (13)SAP (16)We lopen kriskras door Salland en het is behoorlijk warm. Dat we aan onze 4 flesjes water niet genoeg hebben blijkt later die dag wel.

 

Na een tijdje komen we aan bij de kruising Veenweg – Oude Twentse Weg. Hier waren we eerder toen we de Twentse Weg hebben gelopen.  We besluiten hier een rustpauze te nemen. Aangezien er geen bankje of zo was werd het een bermrust tegen de palen van een wegwijzerbord.

SAP (17)SAP (18)SAP (19)SAP (20)

 

 

 

SAP (21)SAP (22)Hier hebben we zeker 25 minuten gerust. Wat brood gegeten en een ei naar binnen gewerkt. Het was erg aangenaam in het zonnetje en daar hebben we intens van genoten.

De laatste 7 kilometers naar Raalte waren warm. Liepen nog een stuk langs het Overijssels kanaal om daarna, om de nieuwbouwwijk heen, richting station te lopen.

In Raalte liepen we langs een snelheidsbord. Dit bord geeft eigenlijk aan hoe hard je rijdt. Tja dat Ina en ik daar 5 km per uur liepen blijkt uit deze unieke foto!!

SAP (23)

SAP (24)5 voor half zes kwamen wij op het station aan. 7 minuten later zaten we in de trein naar Nijverdal en eenmaal daar konden we met de scooter naar huis. Eerst nog even cola en sinas kopen bij de Aldi. We hadden werkelijk veel te weinig drinken bij ons en hadden echt enorme dorst. Wat een fout voor zulke doorgewinterde wandelaars om niet voldoende drinken bij je te hebben.

Ik doe bij de Aldi gelijk wat boodschappen en tuffen daarna terug naar Rijssen. Half zeven waren we terug.

32 kilometer gelopen van het Sallandspad. Nog 13 te gaan. Raalte – Wijhe. Die lopen we binnenkort een keer. Dan zit ook het Sallandspad erop.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s