Wandeling Zunasche Heide – Noetselerberg

Zondag, 30 augustus 2015

P1050171

Het is tegen een uur of twaalf en zit in mijn appartement te denken wat doe ik vandaag. Zo kwam ik op het idee om een stukje te gaan lopen. Ik heb hier nog het boekje liggen van Natuurlijk Rijssen. Eigenlijk een boekje met daarin 4 fietsroutes beschreven. In elke windrichting is er eentje. Van die routes hadden Ina en ik er al twee gelopen. Zo kwam ik op het idee om de route Zunasche Heide – Noetselerberg te gaan lopen.

ZunaHeide (1)De route op de laptop bekeken en om twee uur in wandeltenue op weg gegaan. De routes zijn ongeveer 22 km dus dat leek me wel een aardig stukje om te lopen. Van huis uit ben ik naar de Nijverdalseweg gelopen die later overgaat in de Ligtenbergerdijk. Nadat ik over de Maatgraven ben gelopen ben ik het tweede zandpad ingegaan richting Schoneveldsdijk.

ZunaHeide (2)Van hieruit richting Holterberg gelopen. Ik bereik de gemeente Hellendoorn/Nijverdal en kom nu op de Ligtenbergerweg. Maak nu een ronding om wat boerderijen heen. Links ligt de Holterberg en de Noetselerberg en rechts van mij de Zunasche Heide. Ik vervolg de Ligtenbergerweg tot aan de Lage Esweg. Hier spreek ik gezellig een ouder echtpaar die aan het fietsen waren en daar een rust hadden genomen. Na een kwartiertje verder gehobbeld richting Buurtschap Hexel.

ZunaHeide (3)Via de Bergleiding weg in Nijverdal bereik ik camping Noetsele. Hier vul ik mijn flesjes water. maar kort daarvoor maak ik een korte stop bovenop een heuveltje op een omgewaaide boom. 12 km in de benen….

Bij de Camping loop ik een stukje over de Holterweg om vervolgens de Noetselerberg in te lopen en daar een lus te maken. Deze stond niet in de routebeschrijving maar de heide was er zo schitterend dat ik toch maar een stuk erbij heb gelopen. Het was er werkelijk fantastisch. Spreek nog een gezin die er heerlijk aan de picknick zaten en verderop een tweetal vriendinnen die een stukje aan het fietsen waren en ook genoten van het uitzicht.

ZunaHeide (4)ZunaHeide (5)ZunaHeide (6)

ZunaHeide (7)

 

 

ZunaHeide (8)ZunaHeide (9)ZunaHeide (10)ZunaHeide (12)

 

 

 

ZunaHeide (13)ZunaHeide (14)ZunaHeide (15)Ergens daar moet ik er 16 km op hebben zitten. Loop weer naar de Holterweg en deze vervolg ik tot aan de Schouwenburgweg. Deze loop ik in en ergens daar moet er een zandpad zijn welke er niet was. Uiteindelijk ben ik via de Ligtenbergerweg en De Meente naar de Akkerdijk gelopen. Hier sprak ik nog een aardige dame die haar kleine hond aan het uitlaten was. Ze gooide een steentje het weiland met begroeiing in en dat hondje maar zoeken naar die steen. Uiteindelijk vond ze deze elke keer weer terug. Was een leuk gesprek en een grappig gezicht.

rsz_zunaheide_16Nu was ik het wel zat. Had 22 km op de teller staan en de zon ging al onder….Ben de Akkerdijk uitgelopen en via Holterstraatweg en de Roelf Bosmastraat naar huis gegaan.

Half negen was ik thuis. Moe, bezweet van de warmte en de benauwde lucht en 27 km. in de benen. Was een mooie tocht. Nog één route uit het boekje Natuurlijk Rijssen te gaan. Dan heb ik alle windrichtingen rondom Rijssen uit dit boekje gelopen. De laatste route is Notter – Zuna.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s