Jubileum Gouden Kruisdragers Tocht

Powered-by-logo-GKD-oranjeJubileum Gouden Kruisdragers Tocht Nijmegen Goffert 2016

Half zeven ging de wekker. Tjonge en had zo slecht geslapen. Enfin Mijzelf in wandelkleren gehesen en tien over zeven de deur uit. Gelopen naar het station. De treinen zouden wegens werkzaamheden aan het spoor niet rijden. Dus om kwart voor 8 samen met Ina naar Deventer gereden met de bus. Daar waren we net te laat voor de trein naar Nijmegen. Enfin kop koffie ging er wel in en om kwart voor 9 met de trein dan eindelijk naar Nijmegen getuft. Onderweg heerlijk geteut met twee Pieterpad loopsters.

P1070110P1070111In Nijmegen overgestapt op de trein naar Nijmegen-Goffert. We kwamen er iets voor tienen aan. Naar de start gelopen en ons ingeschreven voor de tocht. Hierna van start gegaan. Eerst naar het Goffertpark en vandaar door naar de kinderboerderij aldaar. Via heel wat straten en fout lopen kwamen we aan bij het Centraal Station. Door naar het Kronenburgerpark. Via heel wat straatjes in de binnenstad naar de Waalkade geslenterd. Hier bij het zien van de Waalbrug maar vast op de foto gegaan.P1070115

 

P1070126P1070130P1070131Zo ging het nu naar een lege Wedren. Daar staat een school die onderdak gaat bieden voor Ina, Jolanda, Robert-Jan en mijzelf tijdens de 100e Vierdaagse van Nijmegen in juli. Ook nog maar even op de foto bij het beeld wat hier staat! We komen langs het huis van Laurens en Emmy en dat was een emotioneel momentje voor Ina en mij. Jaren hebben we daar geslapen bij hun. Helaas beiden overleden.

P1070136We steken de St. Annastraat over welke tijdens de 4Daagse de Via Gladiola wordt genoemd.
Hier hebben we een soeppost en komen wat leden van het Genootschap WAG tegen.
Na de soep wandelen we naar de fruitpost en via de wijk Hatert verder langs het kanaal naar de finish.

P1070139Hier komen we om 5 voor drie aan, 22 km in de benen.
Ons afgemeld en naar de trein gehobbeld.

Tja en dan de reis terug met de trein naar Deventer en per bus naar Rijssen, zes uur weer thuis. Hier scheidde onze wegen weer….

Was een hele leuke wandeling en een hele geslaagde dag verder. Veel gesproken met elkaar over van alles. Had meer last van kaakspierpijn dan van spierpijn in mijn benen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s