Landgoederentocht Raalte

 

Wat kan een mens sjouwen in de hitte van een dag. Vanmorgen vroeg met de scooter naar Nijverdal gereden om er met de trein naar Raalte te rijden. Wilde er de Landgoederentocht gaan lopen. 40 km op papier. 10 over acht vertrokken en 10 uur later voldaan terug in hetzelfde Raalte.

Luttenberg op 13 km. was onze eerste stop en dronken er koffie. In de katholieke kerk een bezoekje gebracht en een kaarsje aangestoken voor iemand die het die dag echt nodig had.
Slenterend onder de zon kwamen we vele Theo de Rooij classic fiets mensjes tegen. die deden hun ding.

P1090110.JPG

Ons tochtje voerde verder naar Heeten. Op 27 km. dronken we bij Dert13n heerlijk in de schaduw ijsthee om vervolgens bij de plus een slaatje en cola en sinas te kopen.

P1090113.JPG

In de zinderende hitte voerde de weg ons naar een omwegg rondom Heeten. Liepen fout en zochten het Overijssels kanaal. Uiteindelijk kwamen we daar aan en wisten dat er een lange kanaalweg voor ons lag.

P1090119.JPG

P1090133.JPG

Op een bankje onze ei rust gehouden. Traditie wil dat we ergens samen een ei eten. Nou op een bankje naast het kanaal was het zover. Hiervoor nog gezien hoe kids het kanaalwater gebruikten vanaf een brug om er heerlijk verkoeling in te zoeken.
Na het ei met een soort van pontveer de overkant opgezocht om nu eens in de schaduw te kunnen lopen.

P1090138.JPG

P1090143

8 kilometer kanaal en een wandeling door Raalte bracht ons bij de Jumbo. Wat boodschappen gedaan en richting station gelopen. Hier mochten we rusten omdat de trein die ons naar Nijverdal zou voeren defect was. de GPS gaf aan 43 km. Meer dan een marathon lopen….

Inmiddels onweer en regen in Nijverdal. Kapotte patatpan melding uit Rijssen en dus wachten.

Met de trein van 5 over zeven naar Nijverdal getuft en hoppa met de scooter naar huis. Bij Ina Youp samen uitgelaten en patat gegeten die we bij de patatboer hadden gekocht.

Toen werd het tijd voor mijn huisje opzoeken..

Geweldig genoten samen. Op naar next week 40 km. in Haarle….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s