Twentse Kruistocht: Zenderen – Herthme

 

Zo zeg vandaag 33 kilometer gewandeld met Ina. We hebben een Twentse Kruistocht gelopen van Almelo naar Zenderen via Herthme weer terug naar Almelo.
Het was in het begin droog en zijn vanaf station Almelo de Riet naar het punt gelopen waar we de route op hebben gepikt.
Via Tusveld en de doorbraak aldaar zijn we binnendoor naar Zenderen gelopen. Hier kloosterkerk 1 bezichtigd en doorgewandeld naar het Karmelietenklooster met 11 nonnen. Het was toen half één en liepen al een tijdje in de regen. Aan de deur van deze kloosterkerk bleek deze dicht te zitten. Pech dus. Tot onze grote verbazing werd de deur geopend door een hele oude non. Dik ergens in de tachtig en liep zo krom als wat. Hoe lief. Markant en prachtig in haar kledij. Zwart met azuurblauw. Wat een gave ontmoeting. De 14 statiën bekeken aan de kloostermuur en verder door gewandeld naar Herthme.

P1090674P1090687

 

 

 

 

 

P1090712

P1090714

 

 

 

 

 

Hier hebben we koffie gedronken en zijn nog de kerk aldaar gaan bekijken.

P1090718

Hierna zijn we aan het dwalen gekomen. Liepen gewoon fout. Wat wil je ook met al die beken. Bornse Beek, Oude Bornse Beek, Deurninger beek. Hier zijn we giga fout gelopen. Uiteindelijk de route opgepikt en boven Zenderen langs gelopen naar de N743. Van daar zijn we rechtstreeks naar Almelo gelopen. Het hoosde en werden natter en natter. Doorweekt dus. We hebben van de 33 km. zeker 26 km. in de regen gelopen!!

P1090728

P1090750

 

 

 

 

 

P1090744

P1090755

 

 

 

 

 

Uiteindelijk via vele kronkels en wegen kwamen we aan bij het station. Veel moeten zoeken bij deze ongepijlde route. Beschrijving route was summier en dat hebben we geweten. Heeft heel veel tijd gekost. Wel heel veel Mariakapellen bekeken.
Zien terug op een mooie tocht in overwegend regen.

TKZH

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s