Twentse Kruistocht: Ootmarsum – Reutum

Dinsdag, 9 Augustus 2016

Weer thuis na een dagje wandelen in Ootmarsum en omgeving. Geen regen en af en toe zon. Vooral later op de dag. Veel Mariakapellen bekeken en kerken bezocht. Glooiende landschappen en vergezichten mogen aanschouwen. Kortom genoten van de natuur om ons heen.

P1010656.JPG

P1010659.JPG

P1010674.JPG

P1010687.JPG

P1010701.JPG

In Ootmarsum was de Grote kerk zomaar open toen we daar terugkwamen. Oorzaak er was een wake en condoleance. Lang gesproken met de koster over zijn werk. Was met Ina de enige die in de kerk aanwezig waren. Kregen er een kleine rondleiding. Zo leuk en lief. Hebben op een hartelijke wijze afscheid van hem genomen.

In Ootmarsum samen nog wat gedronken. Enne die Grote kerk heeft zo zijn geheimen die ik nu weet!! Hou ik lekker voor me!!

Volgens een inwoner van Ootmarsum was er maar één kerk en dat is die Grote kerk. Maar die andere dan. Welke zei hij. Oh die dat is een protestantse kerk…. Zo kun je dingen ook zien. In Rijssen denken ze daar vast anders over.

P1010711.JPG

Gereisd per trein van en naar Almelo en met de bus van en naar Ootmarsum vanaf Almelo. Was me het dagje wel, 23 kilometer gelopen. In een glasblazerij voor Ina een klein kado gekocht. Dat mocht wel een keer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s