Twentse Kruistocht: Vasse – Springendal

Zaterdag, 19 november 2016

Vanmorgen met Jolanda en Ina naar Vasse gereden. Daar aangekomen zijn we tegen kwart voor elf gestart. We liepen deze Kruistocht nu voor de tweede keer. Wel zo leuk voor Jolanda om eens een echte Twense wandeling te maken. Ze woont immers in het westen.
Weer was redelijk. Van Vasse zijn we naar Mander gelopen. Hier staat nog steeds één van de mooiste Mariakappellen die we tot nu toe hebben gezien.

p1020112

Van Mander naar de Molen van Bels gelopen. Was leuk om hier weer eens te zijn. Hier komen we aan de duitse grens waar we nu geen “ei” pauze hebben gehouden aan de Paardenslenkte.

p1020119

Gewoon doorgehobbeld hier. Weer stil gestaan bij de steen op Duits grondgebied, op de Hügelgräberheide. De steen herinnert aan het 1200 jarig bestaan van twee zusterkernen. Duitse Hesingen en het Twentse Hezingen.

p1020124

p1020128

 

 

 

 

 

We lopen door naar het Springendal. Hier zijn bronnen die er ontspringen.

p1020141

Via vele karensporen vandaag en essen liepen we terug naar Vasse. Onderweg nog een mooi kapelletje gezien! De kappelletjes kun je qua foto zien in het verslag van dezelfde tocht die Ina en ik in September liepen.

p1020135

Vanmorgen was de kerk daar dicht. Bij terugkomst, om 10 over half 5, helaas ook. Dat is niet de eerste keer dat we dit meemaken.

Terug gegaan naar Rijssen met de auto. Tegen half zes waren we weer thuis. Nog wat boodschappen gedaan en er nog een gezellige avond van gemaakt bij Ina! Was een zware tocht vanwege de vele drasserige paden die we moesten lopen. Wel gezellig onderweg dat dan weer wel!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s