Wereldtijdpad 2017

Woensdag 23 Augustus 2017

Lus 9 Wereldtijdpad

Vanmiddag om kwart over één naar Holten gereden met de scooter en deze geparkeerd bij het station.
Tien over half twee gestart met de laatste lus van het Wereldtijdpad. “Holterberg”.

We zijn naar het begin van de lus gelopen wat zo’n twee kilometer verderop lag. Het was vrij warm en in de zon broeide het lekker. Gelukkig liepen we langs de Holterberg zodat we deels in de schaduw liepen. We kwamen door Espelo om later de Holterberg in te lopen.
Dat was in de schaduw met wat wind zeer aangenaam.
Tegen kwart voor drie kwamen we aan bij Woody’s. Hier hebben we wat gedronken. Kwamen Bert Baan en zijn vader nog tegen die ook een rondje Holterberg deden.

Wat later zijn we verder gelopen richting station. We kwamen nog paal 1959 en 1964 tegen. Onze geboortejaren. Hier dan maar even op de foto.
Hierna was het nog maar een klein stukje naar Holten. Kwamen aan bij paal (kunstwerk) 2010. Even wat fris gekocht bij AH en de kunstwerken van de laatste jaarpalen bekeken.
Hierna zijn we naar huis gereden en kwamen tegen 18.00 uur aan in Rijssen. Was een mooie lus om te lopen. Beter dan de Akkers en Dijkermaten.
Enfin het hele Wereldtijdpad zit erop! Deze 9e lus was uiteindelijk 12 km.

 

—————————————————————————————————————————————–
Dinsdag 22 Augustus 2017
Lus 7 en 8 Wereldtijdpad

Zowaar vandaag toch naar Holten getuft met de scooter. Om kwart over twee waren we op het station en vertrokken om 10 voor half drie aan Lus 7 van het Wereldtijdpad. Ditmaal de “Beuseberg”. We moesten vanuit Holten eerst naar de start van de lus lopen en dat was zo’n 2 kilometer.
De route begonnen en over de Beuseberg weer richting Holten gelopen. Buiten Holten begon de volgende lus. Inmiddels 9 kilometer gelopen en het was ongeveer half 5. Was een mooi stukje wat we hebben lopen sjouwen.

Enfin na een boterham zijn we aan de 8e lus “Dijkermaten” begonnen. Dat was een hele kluif. Het was warm en echt één en al rechte wegen en paden. Na een uur waren we in Dijkerhoek. De molen gefotografeerd en dachten hier wat drinken te kunnen kopen. Inmiddels hadden we een uur ervoor ons drinken opgemaakt. Niet handig.
We zijn een beetje mokkend verder gelopen omdat er in Dijkerhoek niets te krijgen was. In de rest van de lus zouden er nog twee punten zijn waar je drinken kon krijgen. Nou de ene niet gevonden en de andere zat dicht. Wel zo fijn.
Uiteindelijk kwamen we aan bij het eindpunt waar we morgenmiddag verder gaan met de laatste lus “Holterberg”. Dat wordt een kortere route. Ongeveer 11 km. De laatste lus van vandaag was al met al iets meer dan 11 kilometer met een stuk teruglopen naar het station kwamen de twee lussen samen op 22 km. uit.
De scooter opgehaald en boodschappen gedaan bij AH. Met name wat te drinken. Het was inmiddels 19.50 uur en moesten nog terug naar Rijssen rijden. Tegen 5 over 8 waren we terug!

Beuseberg was mooi en Dijkermaten wat saai.

Morgenmiddag dus het laatste stuk. Dan heb ik na 2009 nu in 2017 dit Tijdpad weer gelopen. Voor Monica de eerste keer….

—————————————————————————————————————————————–

Maandag 21 augustus 2017

Lus 5 en 6 Wereldtijdpad

 

Vanmiddag om een uur of half drie met Monica naar De Keizer gereden. Daar de scooter geparkeerd en begonnen aan lus 5 van het Wereldtijdpad. Ergens daar liepen we fout. Boekje niet bij ons en dus teruggelopen naar De Keizer.
Hernieuwde start en toen ging het wel goed. Lus 5 was uiteindelijk 8,5 km, inclusief 2 km omlopen.. Liep voor een deel langs het spoor naar Landal Twennaarsveld. Het was inmiddels half zes dus besloten we patat met een gehaktbal te eten.

We waren nog niet moe, dus besloten we om de lus 6 “Borkeld” erachteraan te lopen. Dat was een mooi stuk in nog steeds mooi weer. Deze lus was 9,6 km. We kwamen tegen 8 uur bij de Lindenberg aan. Einde van de lus en start van lus 7. Nu richting Landal en met een boog er omheen naar De Keizer gelopen. Dat was ook nog eens 5 kilometer. Hier waren we tegen 21.00 uur. Scooter gepakt en naar huis getuft. Al met al vandaag 23 kilometer gesjouwd. Morgen lopen we wellicht de lussen 7 en 8. Dat is dan ook weer zo’n 22km.

 

—————————————————————————————————————————————–

Donderdag, 17 augustus 2017

Lus 4 Wereldtijdpad

Vanmiddag de 4e lus gelopen van het Wereldtijdpad. Niet zover maar moest wel even. We dachten blijft wel droog. Niet dus. Scooter bij Ina voor de deur neergezet en naar het startpunt gelopen. Vandaar de lus “De Akkers” gelopen. 5.9 km. We bereikten café “De Keizer” en zijn teruggelopen naar Rijssen.
Was een saai stuk zo in de regen. Al met al was het 9 kilometer. Met aanloop- en teruglooproute.
Morgen wellicht lus 5. “De Overtoom”. Dat zal ook wel zo’n 9 kilometer zijn. Doen we de aanlooproute en teruglooproute per scooter.
Was al met al wel gezellig maar voor mij mogen ze deze lus uit het Wereldtijdpad schrappen.
Vond ik in 2009 ook al en nu ik het Wereldtijdpad weer loop vind ik dat nog steeds!

 

—————————————————————————————————————————————–

Woensdag, 16 augustus 2017

Lus 1, 2 en 3 Wereldtijdpad

Vandaag met Monica de eerste 3 lussen gelopen van het wereldtijdpad.
Gestart vanaf de Bolder. Liepen de 1e lus Oosterhof van 6 km. Daarna de 2e lus De Ravijntjes van 4 km. Bovenop de Tweede Heide hebben we wat gegeten. Doorgelopen naar de 3e lus de Zandhaar. Deze was 8 km.
Bij Het Overveen wat gedronken en een ijsje gegeten. De lus uitgelopen en terug geslenterd naar Rijssen.
Bij aankomst bij de Bolder stonden er 22 kilometers op mijn GPS.
Was mooi weer en genoten van de natuur om ons heen. Vooral de Nieuwe Natuur was erg mooi!!
Bij goed weer lopen we morgen de 4e lus De Akkers. Die is 6 kilometer, maar met aanloop route erbij wordt dat vast meer!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s