‘Tuurlijk Twente’ Goor-Bornerbroek-Delden-Bentelo-Goor

Rijssen, 2 juni 2018

Vanmorgen om 8 uur Ina opgehaald. Met de scooter naar Goor getuft. Dat was minder want het regende. Kwart voor negen gestart.
Het was een heel gepuzzel om Goor uit te komen. We liepen vandaag een fietsroute van 38 km. Dus liepen we van knooppunt naar knooppunt. Tja dat moet dan wel kloppen. Ons boekje klopte dus niet.
Uiteindelijk de route buiten Goor gevonden. Onderweg een Maria Kapelletje bekeken. Een slak op de foto gezet die ons pad kruiste! Vervolgens doorgestiefeld naar het Zijkanaal naar Almelo. Daar ging het helemaal fout. Er stond geen bordje naar knooppunt 73. Wij zoeken om uiteindelijk totaal verkeerd te lopen.
Kostte ons zeker 4 kilometer en een uur! Uiteindelijk via Google Maps de juiste route gevonden en kwamen zo aan bij dit kanaal. Zijn er langs gaan lopen richting Bornerbroek. Er was daar een internationale viswedstrijd en kwamen de achterbuurvrouw van Ina (Ineke) hier tegen. Effe geteut en verder gelopen.
Kwamen aan in Bonerbroek. Oeps 20 km. in de benen en al 2 uur in de middag. Daar werden wij niet vrolijk van. De cappucino smaakte echter heerlijk.
Na 20 minuten zijn we opgestapt en hebben ons richting Delden bewogen. Nu ging het snel. 7 kilometer zonder hindernissen. Na ja moesten nog wel even de Doodsweg over. De schrik zat er goed in.

P1150188.JPG

Half vier kwamen we in Delden aan. Onderweg nog een ree gespot!! 
In Delden een slaatje en cola gekocht en hebben daarvan genoten. Korte stop en verder weer. Nu naar Bentelo. De kilometers liepen aardig op. We wisten toen al dat we boven de 40 km. uit zouden komen.
Het weer werd zonnig en laten we wel zijn de natuur in deze omgeving is prachtig.
Op weg naar het Twentekanaal kwamen we een ree tegen die zomaar plots voor ons opdook en de zandweg overstak. Was een prachtig gezicht.
We bereikten het Twentekanaal en gingen er langs lopen tot aan de brug over dit kanaal bij Goor.


De vermoeidheid zat er wel in. Uiteindelijk kwamen we om kwart voor zeven aan bij het station waar mijn scooter stond.
Bij de Liddl wat boodschappen gedaan en richting Rijssen gezoefd.
Bij Ina patat gegeten en haar op de scooter naar Holten gebracht. Ze had er een wandeling met de IVN door de Holterberg.
Ina achtergelaten en naar huis gereden.
De douche was warm en echt daar knapte ik van op.
De route was soms problematisch maar uiteindelijk wel een marathon gelopen. 43 kilometers werden het in het totaal vandaag.


Was wederom een gezellige wandeling van al met al 10 uur. Inclusief pauzes, foto’s maken, route bespreken en soms zomaar even stilstaan.
Op naar de volgende wandeling a.s. zaterdag!

TTGBDBG

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s