De “Twentse Wallen” – Markelo Herikerberg

Rijssen, 1 december 2018

Vandaag met Ina gewandeld in Markelo. Route uit ons boekje “Wandelen op de Twentse Wallen”. Dit keer rondom de Herikerberg.
Om 10 uur met de scooter naar Herberg De Pot gereden in Markelo. Van hieruit gestart voor een tocht van 13 km. Na ja werden er 17 omdat we ons ergens verlopen hadden.
Herikerberg staat bekend om het vele water wat er in de bodem zit. Vitens doet hier goede zaken.
Het was een heel geslinger zo rondom en over de Herikerberg. Was mooi rustig en perfect wandelweer.
Op een gegeven moment kwamen we bij een hek aan. Nu stonden we in dubio. Hier het pad in gaan of doorlopen. Toch maar dat pad in. Na 2 km kwamen we erachter dat we fout zaten. Dus met een omweg teruggelopen naar het juiste punt waar we hadden moeten afslaan. Tja zo loop je ineens 4 km. meer.
De vergezichten waren mooi en we genoten van de herfstkleuren rondom ons heen. Kwamen nog op het hoogste punt van de Herikerberg op 46,6 meter. Hier staat de 10 meter hoge toren Belvedère. Vroeger was hier de Galgenbelt. Niet de beste plek om er te zijn tijdens de Middeleeuwen..
We liepen over klinkerwegen en mooie bospaden. Langs leemkuilen en weilanden. We hebben genoten van de weidse blikken en hebben heel wat afgeteut samen.
Half drie waren we terug bij Herberg De Pot. Daarna 10 km. met de scooter terug naar Rijssen gereden. Bij Ina nog koffie gedronken en daarna huiswaarts gegaan.
Het was een puike wandeling vandaag!!

TWMH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s