Kuierpad Salland: Heino – Wijhe

Rijssen, 15 december 2018

Vandaag met Ina om 9 uur met de trein naar Heino gezoefd. Half tien waren we daar. Even de GPS aangezet en ons verder warm aangekleed. Tegen kwart voor tien begonnen met het “Kuierpad Salland”. Tocht 1 Heino – Wijhe. 15 km maar dat werden er 17.
We liepen langs Heino over het landgoed ’t Rozendael. Later overgaand in Landgoed ’t Nijenhuis. We kwamen langs een soort van kinderberderij waar een kalkoen van zich liet horen.
Na zo’n kilometer of 5 was er een rust bij een boerderij. Hier konden we zelf koffie zetten en er rustig een broodje eten. Niet te lang want we koelden snel af.Al slingerend over paden liepen we richting Elshof. Een klein dorpje in de gemeente Olst-Wijhe.Verder niets van gezien omdat we voor dit dorpje alweer moesten afslaan. Langs een beekje en door een stuk bos gelopen.
Tuurlijk liepen we een keer fout. Opeens stonden we ergens midden in het bos maar er was geen pad te zien. Met wat improviseren toch de route weer kunnen oppikken.
Nu liepen we richting Wijhe. Havezathe De Gelder kwamen we uit. Een overblijfsel ervan. Hier waren we eerder en de karpers waren er nog volop in de nog bestaande gracht.
Via het bos naar het station gelopen. 5 voor twee kwamen we daar aan en om twee uur per trein naar Deventer gegaan. 


Deventer even ingeweest. Maar heden wat een drukte. Bleek het Charles Dickens festijn deze dag te worden gehouden. We hebben er niets van gezien. In deze kou stilstaan is geen pretje. Enfin na koffie en een broodje bal liepen we terug naar het station. Nu met de trein naar huis. 4 uur rolde we Rijssen binnen.
Was een puike dag. Volgende etappe wordt Wijhe – Olst!

KPSHW

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s