Umfassungsweg Twickel

Rijssen, 7 mei 2020

Vanmorgen op tijd, met Monica, naar Delden gereden met de scooter. Om 10 uur waren we bij het station en 5 minuten later zijn we begonnen aan de Umfassungsweg.
De route Umfassungsweg {UW} is dé wandelroute van Twickel: het omvat het hart van het landgoed en toont de verscheidenheid en schoonheid van het Twentse landschap.
De route dankt zijn naam aan Eduard Petzold, de Duitse landschapsarchitect die rond 1890 actief was op Twickel. In zijn tijd is een eerste deel van het wandelpad aangelegd. Petzold stierf in 1891. Het duurde vervolgens tot 2012 dat de route werd afgemaakt, als project in het kader van het Pact van Twickel. In 2017 is het traject door Delden toegevoegd, waarmee de verbinding tussen het landgoed en Delden is hersteld.
Ideaal startpunt is het Bezoekerscentrum, maar wij hadden dus als startpunt het station. Via met UW gemarkeerde routepalen wandelden wij vervolgens 15 km lang, over merendeels onverharde paden, door het parklandschap bij het kasteel, door het bos, over weiden, heideveld en es. Hier en daar een lusje eraan toegevoegd zodat we aan die 15 km kwamen. Normaal is de route zeg maar 12 km. lang.
Het was een puike wandeling. Erg mooi weer en genoten van de natuur om ons heen. We hebben genoeg “gerust” en veel foto’s gemaakt.
Uiteindelijk zijn we weer uitgekomen bij het station, waar mijn scooter geparkeerd stond. In het mooie weer tuften we terug naar Rijssen. Tegen vier uur waren we weer in De Bolder.
TUW

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s