Geert Grootepad: Olst – Wijhe

Rijssen, 11 maart 2022

Vandaag zijn Monica en ik met de trein naar Olst gereden. Half tien weg en iets voor half elf in Olst. Gps watches aangezet en van start gegaan. Olst uitgelopen en naar Boskamp gelopen.Leuk plaatste waar we al vaker doorheen zijn gelopen. Van hieruit naar de buitenplaats Spijkerbosch gelopen. Kwamen in gesprek met een aardige gravin en haar moeder (tenminste als ik dat goed heb).

In 1914 kocht de heer mr. dr. J. Luden Spijkerbosch voor zijn dochter Marie. Zij was getrouwd met S.J. graaf van Limburg Stirum, waardoor Spijkerbosch in de familie Van Limburg Stirum terecht is gekomen. Sinds 1915 woont de familie Van Limburg Stirum op Spijkerbosch, inmiddels de derde en vierde generatie. 

Verderop ontmoetten we Eef, Graaf van Limburg Stirum. Kort maar leuk gesprek. Hier liepen we fout wat ons 3 kilometer extra kostte!

We vervolgden onze route naar Middel. Van Middel verder naar Boerhaar. Hier hadden we rust tegenover de katholieke kerk.

Wel vreemd dat er een aantal dure bolides geparkeerd stonden het chauffeurs in nette pakken. Wat bleek in het restaurant achter ons vergaderden wat bestuurders waaronder de Commissaris van de Koning. Die kende ik nog toen hij in Rijssen een bezoek bracht bij VIAVIE en ik hem eea mocht vertellen over mijn werk met statushouders.

Eenmaal in Wijhe nog even het stadje doorkruist. Onder andere De gelder bezocht met een gracht vol Karpers.

Hierna het station opgezocht. 23 kilometer gelopen… Van daaruit ging het terug naar Rijssen. Was een prachtige dag met veel zon. Was leuk om wat gesprekken te hebben zo onderweg.

Volgende etappe wordt Wijhe – Windesheim.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s