Geert Grootepad: Etappe 9: bushalte Bergkloosterweg Berkum – NS Zwolle.

Rijssen, 11 mei 2022

Gisteren hebben Monica en ik de laatste etappe van het Geert Grootepad gelopen.

Per trein naar Zwolle gegaan en met de bus naar Berkum gereden.

Hier zijn we tegen kwart voor elf gestart met het laatste stuk. We liepen het eerste gedeelte door de Struinwaardlangs de Overijsselse Vecht en kwamen aan bij de sluiswachtershuis het “Nieuwe Verlaat”.

Een mooi stuk kwam daarna over het Roodhuizerpad. Kwamen door mooie natuur en dat was zeg maar aan de rand van Zwolle. Konden o.a. Isala Ziekenhuis met al zijn kleuren zien liggen.

Liepen door een park “De Wezenlanden” met een dierenweide. Hier hebben we wat gegeten en wat te drinken gekocht.

Ergens tegen half twee bereikten we het centrum van Zwolle. Nu volgde het restant van de stadswandeling, waar we tijdens etappe 8 het eerste stuk hadden gedaan.

Kwamen langs het Provinciehuis, Thomas a Kempis College met wandreliëf, Openbare bibliotheek, Synagoge, Waalse kerk, het Refter, Bethlehemkerk, Het Langhuis, Fratersteeg, Klerkenhuis Domus Clericorum, Grote kerkplein, de Wheeme, Sint Michaelskerk met Latijnse bank, stadhuis, Celepoortje, Domus Parva, Oldeconvent, Sassenpoort en de Onze Lieve Vrouwenbasiliek met de Peperbus.

Hier hebben we de reliekschrijn kunnen bekijken van Thomas a Kempis. Gelukkig was dit keer de Basiliek open. Was een enorm mooie kerk. Zijn er een tijdje geweest om daarna richting station te lopen.

Was een bewolkte en winderige dag. Wel warm en erg benauwd weer. Het Geert Grootepad zat erop. Van Deventer zijn we gelopen naar Diepenveen, Olst, Wijhe, Windesheim, Zwolle Zuid, Berkum en Zwolle NS.

Deze laatste etappe was 15 km.

In het totaal hebben 118 kilometer gelopen.

Per trein zijn we teruggegaan naar Rijssen. Hier kwamen we om half vijf weer aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s