Geert Grootepad: Zwolle Zuid – Berkum. Etappe 7 en 8.

Rijssen, 11 mei 2022

16 april zijn Monica en ik afgereisd naar Zwolle. Op het Centraal Station de bus gepakt naar Zwolle Zuid, bushalte Van der Schuerenmarke.

Hier zijn we gestart met de twee etappes die we vandaag zouden lopen. Etappe 7: Zwolle Zuid – NS Zwolle en etappe 8: NS Zwolle – bushalte Berkum.

We liepen gelijk naar de dijk langs de IJssel. Nu met de voormalige IJsselcentrale aan onze rechterhand. Het weer was prima. Volop zon! We hebben ons staan vergapen aan de enorme hoeveelheid Ooievaars die nesten in bomen hadden.

We gingen op een gegeven moment de dijk af en wandelden richting Buurtschap Oldeneel. Overal liepen hier ooievaars rond op landerijen. Scoorde daar nog een Happy Stone met hierop de beeltenis van een Vredesduif en het woord Hoop!

Bij de Schellerbergweg stond huis Schellerberg. Nu ging het naar Het Engelse Werk. Door het Spoolderbos, Via Windesheim naar NS Zwolle.

Hier hebben we wat te drinken gekocht en op ons gemak wat brood gegeten. Hier zat etappe 7 erop.

Na de korte rust begonnen aan etappe 8 naar Berkum.

Dat werd nog een hele kluif. Door het station naar de andere kant gelopen. We liepen in het centrum het 1e deel van de stadswandeling. Het was een heel geslinger en het was enorm druk in de stad. Liepen naar de Peperbus die onderdeel is van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek. Hierin staat de reliekschrijn van Thomas a Kempis. Helaas was de kerk gesloten, dus zijn we verder gewandeld. Op de markt een kippenpoot gegeten. Die ging er wel in.

Het werd een gezoek naar de juiste route en wandelden door Zwolle richting de Devotentunnel. Die vonden we gelukkig en zo ging het verder naar de Wijde Aa. Hier hebben we wat gegeten en even uitgerust op een bank.

Dit was ten noorden van Zwolle. We liepen een rondje richting Agnietenplas en de Agnietenberg. Hier hebben we de begraafplaats Bergklooster bezocht met een gedenkteken van Thomas a Kempis. Vroeger stond bij de Agnietenberg een klooster met dezelfde naam. Geert Groote had met de broeders van het gemene leven deze plek met hen uitgezocht.

Via begraafplaats Kranenborg zijn we naar de bushalte Bergkloosterweg gelopen. Gewacht op de bus en teruggegaan naar Zwolle NS. Per trein teruggegaan naar Rijssen.

Uiteindelijk 27 km gelopen deze dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s