De Alternatieve Vierdaagse 2022

Rijssen, 25 juli 2022

Monica en ik hebben afgelopen week De Alternatieve Vierdaagse 2022 gelopen. Kort verslag met wat foto collages staan hieronder…

Dinsdag, 19 juli 2022. Dag 1 van de Alternatieve 4Daagse!

Rondje Overveen…

Vanavond hebben Monica en ik op ons gemakje, met 3 korte rustpauzes, 11, 3 km gewandeld. Deden we 3 uur en 13 minuten over. Pfff warm maar wel veel in de schaduw gelopen. Na half negen werd het koeler. Er was gelukkig wel wat wind en dat voelde prettig aan. We hadden voldoende water bij ons en dat was wel nodig ook….

We liepen van De Bolder naar De Markeloseweg. Bij Midas langs de A1 gaan lopen over De Borkeld richting Overveen. Van daaruit gewandeld naar Rijssen en via het Hertenkamp naar De Bolder gelopen.

Enfin dag 1 van de Alternatieve 4Daagse zit erop.

Morgenmiddag lopen we van Holten naar Rijssen…….

Woensdag 20 juli 2022. Dag 2 van de Alternatieve 4Daagse!

Van Holten naar Rijssen…

Per trein naar Holten gezoefd en daar gestart om 3 uur.

Monica en ik zijn van daaruit langs het spoor gaan lopen en via de voetbalvelden en tennisclub naar de spoorwegovergang, over de N350 gesjokt. Hier aan de overkant van de N350 verder langs de spoorlijn gelopen richting Rijssen. Dat werd dus weer Borkeld en Overveen.

Hierna Veendijk, Katoendijk, Geskesdijk en – eenmaal in Rijssen – via Braakmanslanden naar het centrum gelopen.

Hier een ijsje gegeten en via de Haarstraat, Grotestraat, Watermolen, Boomkamp naar het eindpunt van onze tocht gelopen. De parkeerplek voor scooters en brommers bij het station aan de Molenstalweg.

Hier liep ik exact mijn 16.000e km aan wandelingen sinds 2004.

Waren terug om 10 min. voor zes. 10,1 km gelopen. Looptijd 2 uur en 51 minuten.

Het was een mooie tocht. Het was warm en giga benauwd weer. Wel stond er wind en dat was wel prettig om te voelen.

We hebben onderweg 3x kort gerust. Water en wat te eten hadden we voldoende bij ons.

Eenmaal in Rijssen (finish) begon het in de lucht te rommelen en kwam er een bui over Rijssen en ons heen. Verkoeling!!!!

Nog wat boodschappen gedaan en met de scooter teruggereden naar De Bolder waar ik woon.

Donderdag 21 juli 2022. Dag 3 van de Alternatieve Vierdaagse!

Rondje Regge….

Vanmiddag zijn Monica en ik vanuit De Bolder naar Kasteel De Oosterhof gewandeld. Van daaruit naar de Pelmolen.

Via de Regge en Way Point verder langs de Regge gelopen. Bij De Grimberhoeve de brug over de Regge genomen en zo verder gegaan. Tja en de Regge stond hoog..

Oeps, moesten wat hindernissen nemen om niet tot aan onze enkels in het water te komen staan. Om houvast te hebben pakte ik het prikkeldraad langs het pad beet. Dat had ik beter niet kunnen doen. Kreeg een optater en dat vond mijn hart niet leuk.

Verder langs het Mölke geslenterd en bij de Brug over de Regge naar Zuna, richting Molendijk gewandeld. Nu over asfalt ipv onverharde ondergrond.

Hier kregen we regen die met ons mee ging tot in het Centrum van Rijssen.

Uiteindelijk een mooie tocht gelopen van 10 km in zo’n 3 uur… Zo doe ik eer aan de naam van onze wandelwebsite.. www.niezoznel.nl

Morgen de laatste dag en dan zit de Alternatieve Vierdaagse van 2022 erop. Later vandaag kijken we wat die laatste tocht gaat worden….

Wordt een rondje rondom Rijssen…

Vrijdag 22 juli 2022. Dag 4 van de Alternatieve Vierdaagse!

Rondje Rijssen...

Vandaag met Monica de 4e en laatste dag gelopen van de Alternatieve Vierdaagse van 2022.

We hebben een rondje rondom Rijssen gelopen,13 km. Erg lang over gedaan maar heel geweldig genoten. Vele mensen gesproken en gewoon een relaxte wandeling ervan gemaakt.

Het weer was eindelijk wandelwaardig. Bij deze wens ik iedereen die de officiële 4Daagse heeft uitgelopen van harte gefeliciteerd!!

Ina ook gefeliciteerd. Na je werk toch maar even 10 km. wandelen is wel bijzonder.

De medaille is binnen. Nu 3 jaar achter elkaar deze kunnen lopen. Volgend jaar wellicht de 30 km. stappen in Nijmegen. Dat dan samen met Ina. Maar zover is het nog niet…….

Wat verder nu… We hebben de 1e etappe gelopen van de Alternatieve Marche Internationale de Diekirch. Volgende week de 2e dag. Daarna moeten we de bewijzen overleggen dat we 2x 20 km. hebben gelopen. We gaan er vanuit dat de 2 tochten goed zijn voor mijn zilveren medaille en krijgt Monica haar 1e. Dan is Diekirch passé. Geen heuvelen voor mij meer. Mijn hart sputtert tegen en daar moet ik erg goed naar luisteren……

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s