De 80 van de Langstraat

80-van-de-Langstraat-Logo

Zaterdag, 14 september 2014

Vanmorgen wat later opgestaan en gewoon boodschappen gaan doen.

Spullen ingepakt en om 10 voor drie naar de trein gegaan. Ruud, de broer van onze buurvrouw Joke, was zo lief om ons daar naartoe te brengen. Joke was even vergeten om ons op te pikken en daarheen te brengen. Uiteindelijk waren we op tijd en zoefden we om 15.00 uur per trein naar Deventer. Hier overgestapt en doorgereisd naar Utrecht.

D80VDL (3)D80VDL (4)In Utrecht de trein naar Den Bosch genomen en eenmaal daar aangekomen zijn we per bus naar Waalwijk gegaan. Tegen 10 voor half zeven waren we er. We hebben onze startbewijzen opgehaald en de chip voor aan onze schoen. Daarna de tas weggebracht naar de bagagewagen.

D80VDL (5)Nog even wat rondgekeken en een badge van de 80 van de Langstraat gekocht. Patatje gegeten en daarna geduldig zitten wachten tot de start. Om kwart voor acht mochten we het startterrein verlaten om zo naar de Stationsstraat. Hier mochten we nog even wachten en klokslag 20.00 uur mochten we van start gaan.

We waren best wel nerveus. 80 km is toch wel een takke eind lopen. We liepen deze lange straat uit en liepen een lus om daarna tegengesteld dezelfde straat weer te lopen.

D80VDL (7)Nu ging de route verder via Drunen, Nieuwkuijk, Vlijmen, Haarsteeg en Elshout weer naar Waalwijk. Maar dan zouden we al bijna 39 km. hebben gelopen. Het was al mooi donker geworden en we deden Drunen dus aan. Tjonge het was wel erg gezellig overal. Veel feestende brabanders en vele vuurkorven die zo heerlijk dampten van de rook.

D80VDL (8)D80VDL (9)In Vlijmen hadden we onze eerste rust bij een Hoofdpost. Hier konden we beschikken over onze tas die elke keer van hoofdpost naar hoofdpost zou worden vervoerd. We hadden hier 20 km in de benen en namen een welverdiende korte rust.

D80VDL (10)D80VDL (11)Na de pauze ging het verder. We liepen inmiddels in de nacht, maar de nachten in Brabant zijn lang en overal brandde nog licht. Na ja ook de vuurkorven dus…Uiteindelijk bereikten we Waalwijk weer en daar was de hoofdpost op bijna 34 km. We hebben hier ook weer kort gezeten. Hoppa en daar gingen we weer. Nu naar Waspik. Het was al laat in de nacht. We struinden door Waalwijk en deden Srang-Capelle aan.

D80VDL (12)D80VDL (13)Waspik bereikten we tegen 6 uur en van mij mocht het eindelijk wel eens licht worden. In de sporthal hebben we zeker een half uur gerust. We hadden immers 48 km gelopen en 9 uur in het donker…

D80VDL (14)Toen we weer op weg gingen was het inmiddels licht geworden. De nacht was aangenaam qua temperatuur maar de ochtend was koud en dat zou nog wel een tijdje zo duren. We lipen door naar ‘s-Gravenmoer en Dongen. Via De Moer door naar Loon op Zand. Inmiddels was ik het wel een beetje zat. De pijntjes begonnen te komen en we hebben bij deze rust maar weer eens 20 minuten gepakt.

D80VDL (15)Het weer sloeg om en zowaar de zon was er. Dus jack weer uit en op naar Kaatsheuvel. Het werden weer eens lange rechte wegen en mijn voeten voelden onprettig aan. Uiteindelijk bereiken we Kaatsheuvel 72 km in de benen.

Daar in Kaatsheuvel hoorde ik in mijn hoofd vele deuntjes van de Efteling…Tja daar ben ik vaak geweest maar Kaatsheuvel zelf had ik nog nooit bezocht.

Nu was het nog 7 km. Wat duurde die kilometers lang. Na uren te hebben gewandeld kwamen we dan eindelijk aan in Waalwijk. Nu werden we gedragen door het publiek en zo werden de laatste kilometers ook wel weer wat emotioneel.

D80VDL (16)Het laaste lange stuk was echt een feest.

D80VDL (17)D80VDL (18)

 

 

 

D80VDL (19)D80VDL (20)De Catwalk met die mooie blauwe loper was gaaf! We liepen er samen overheen alsof we wereldkampioen waren geworden. We hadden best wel weer wat gepresteerd. 80 km, volgens mijn GPS 83 km…

De organisatie was perfect. Overal kregen we op de 20 posten meer dan genoeg om ons van energie te voorzien. 650 vrijwilligers verdienen een pluim!

D80VDL (21)

D80VDL (22)

Enfin we kregen onze oorkondes en medailles en trakteerden ons op een biertje.

D80VDL (23)

We hebben aardig wat bekenden gezien onderweg. O.a. Carola, Eelko, Ineke en Bertus.

Na het biertje zijn we naar de bus gelopen en met de trein teruggereisd naar Rijssen. Hier haalde onze buren Bart en Joke ons op. Het was inmiddels 18.00 uur en thuis konden we gelijk aan tafel. Dat ging er wel in.

Niet te laat zijn we gaan slapen. Het licht ging uit en met een voldaan gevoel viel ik in slaap.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s